Asociatul lui Cozmin Gusa, urmarit penal in dosarul "Realitatea Media"

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 11:15
2469 citiri
Asociatul lui Cozmin Gusa, urmarit penal in dosarul "Realitatea Media"
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Maricel Pacuraru, asociat al lui Cozmin Gusa, este pus sub urmarire penala de procurorii DNA in dosarul insolventei Realitatea Media.

" (...) Procurorii efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatoarele persoane: Mirel Mircea Amaritei, Maricel Pacuraru si Sorin Ionut Barbu. Din probele administrate pana in prezent, s-a stabilit ca cei trei invinuiti, in cadrul procedurii insolventei SC Realitatea Media, au derulat actiuni infractionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectiva", se arata intr-un comunicat al DNA, remis Ziare.com.

De asemenea, procurorii anti-coruptie au inceput luni urmarirea penala in acest dosar fata de 9 persoane, printre care si Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg, pentru ca au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor in procedura insolventei, in mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, in scopul influentarii deciziilor referitoare la SC "Realitatea Media" SA si preluarii controlului asupra acestei.

Asociatul lui Cozmin Gusa, audiat la DNA

Fratele lui Elan Schwartzenberg, pus sub invinuire de procurorii DNA

Este vorba de Fabian Schwartzenberg, Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stancescu, acuzati ca s-au implicat in fapte care se circumscriu infractiunilor de spalarea banilor, complicitate la inselaciune, bancruta frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii DNA au efectuat luni 35 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si 16 persoane au fost aduse la audieri la DNA intr-un dosar complex, deschis dupa ce, in 2009, Sorin Ovidiu Vintu a vandut televiziunea Realitatea TV lui Elan Schwartzenberg.

Potrivit DNA, in cursul anilor 2011 si 2012, invinuitii - aparent actionari majoritari sau actionari minoritari - au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor in cadrul procedurii insolventei, in mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, in scopul influentarii deciziilor referitoare la SC 'Realitatea Media' SA si preluarii controlului asupra acesteia.

"Scopul urmarit de fiecare dintre invinuitii din cauza a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate in cursul procedurii insolventei, astfel incat sa inscrie o suma cat mai mare in tabelul creantelor care determina schimbarea componentei Comitetului Creditorilor al societatii aflate in insolventa si a numarului de membri", se arata in comunicat.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Maricel Pacuraru urmarit penal, #DNA ancheta insolventa Realitatea , #DNA