Ziare.com

Astarastoae: Ma bucur ca dosarul meu a fost trimis in instanta

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 22:12

   

Astarastoae: Ma bucur ca dosarul meu a fost trimis in instanta
Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi (UMF Iasi), Vasile Astarastoae, spune ca trimiterea dosarului UMF in fata instantei va demonstra nevinovatia sa in fata acuzatiilor care i se aduc.

"Ma bucur ca dosarul a fost trimis in fata instantei pentru ca astfel va deveni public si se va constata nevinovatia mea in fata acestor acuzatii. Am solicitat in scris sa se trimita dosarul la instanta si in aceste conditii am posibilitatea sa aduc probe in aparare", afirma Astarastoae.

Cu privire la comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie care anunta, miercuri, trimiterea dosarului in instanta, Astarastoae a mentionat ca se astepta ca anuntul DNA "sa apara inainte de a avea loc alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor din Romania, la fel ca si comunicatul ANI", exprimandu-si speranta ca efectul va fi acelasi.

"Dupa cum se observa si din comunicat, nu sunt acuzat de fapte de coruptie, mentionate anterior prin declaratiile DNA, desi s-a incercat sa se induca aceasta idee in opinia publica. Pentru o mai buna informare este bine sa fie consultat site-ul www.umfiasi.ro, unde sunt postate rapoartele, realizate de experti independenti (Adevarul despre platforma de e-learning)", spune Astarastoae.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au dispus trimiterea in judecata a rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi (UMF Iasi), Vasile Astarastoae, manager de proiect si presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor in cadrul procedurii de achizitie a platformei de e-learning, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, care are ca rezultat obtinerea de fonduri europene si conflict de interese, in forma continuata, se arata intr-un comunicat al DNA.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 630 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor