Avocat din Mehedinti, prins cu spaga - a vrut sa mituiasca un politist

Joi, 13 Martie 2014, ora 16:19
2031 citiri
Avocat din Mehedinti, prins cu spaga - a vrut sa mituiasca un politist
Foto: Arhiva

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus punerea in miscare a actiunii penale si controlul judiciar fata de Radu Scorobete, avocat in cadrul Baroului Mehedinti, dupa ce a incercat sa ii dea spaga unui politist.

Anchetatorii sustin ca exista indicii rezonabile ca Scorobete a a savarsit infractiunea de cumparare de influenta, se arata intr-un comunicat al DNA.

Avocat de la Baroul Bucuresti, retinut pentru spaga

Procurorii anticoruptie spun ca, pe data de 12 martie, Scorobete, in calitate de avocat al unui suspect cercetat in stare de retinere pentru incalcarea unor regului de circulatie, i-a promis unui ofiter din cadrul Politiei Lipova suma de 500 de euro. Agentul de politie judiciara ar fi trebuit sa intrevina pe langa un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Lipova.

"Scopul acestei interventii era acela de a-l determina pe procuror sa dispuna fata de clientul sau o masura preventiva, neprivativa de libertate, astfel incat acesta sa fie pus in libertate la expirarea perioadei de retinere si sa fie cercetat in continuare in stare de libertate", se arata in documentul DNA.

Avocata trimisa in judecata pentru o mita de 100.000 de euro

In plus, procurorii au dispus plasarea lui Scorobete sub control judiciar. Asadar, avocatul nu are voie, printre altele, sa paraseasca tara fara acordul procurorului, sa se apropie sau sa comunice cu politistul pe care a incercat sa il mituiasca sau sa isi mai exercite profesia de avocat in acest caz.

Daca Scorobete incalca aceste regului, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau arestarea preventiva, precizeaza procurorii anticoruptie.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#avocat Mehedinti spaga, #avocat Mehedinti mita, #avocat Mehedinti mita politist, #avocat Mehedinti DNA mita , #DNA
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca Scorobete, ca a'ncercat sa dea mita,