Avocatul firmei care a livrat barocamera de la Floreasca s-a angajat in Ministerul Sanatatii. Procesul lui Lascar se amana

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 23 Octombrie 2018, ora 12:38
6660 citiri
Avocatul firmei care a livrat barocamera de la Floreasca s-a angajat in Ministerul Sanatatii. Procesul lui Lascar se amana
Foto: Silviu Matei/Mediafax/Hepta.ro

Avocatul firmei Gemedica, societatea care a livrat echipamentele medicale necesare dotarii "Unitatii de ingrijire a arsilor grav" de la Spitalul Floreasca, s-a angajat consilier in cadrul Ministerului Sanatatii, a fost anuntul facut astazi in procesul in care sunt judecati fostii sefi ai unitatii medicale.

"Avocatul s-a retras din acest proces, deoarece era in incompatibilitate. Nu putea sa apere pe unul din inculpatii din dosar si sa lucreze pentru partea civila", a explicat instantei unul dintre aparatori.

Firma Gemedica si administratorul acesteia, Aurel Catalin Galea, sunt judecati in acest caz pentru complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Ministerul Sanatatii s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 8.213.831 lei.

Gemedica si-a angajat un nou aparator, care a cerut termen pentru pregatirea apararii. "Este un dosar complex. Eu am fost angajat in timpul zilei de ieri", a spus acesta. Judecatorul Luminita Tartau a stabilit urmatorul termen din acest dosar pe data de 20 noiembrie.

Lascar nu a dat declaratii

Prezent la proces, Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Spitalul Floreasca, nu a vrut sa faca declaratii.

Cazul este pe rolul Tribunalului Bucuresti din octombrie 2017, dar a stat in faza de Camera Preliminara. Judecarea propriu-zisa a inceput la sfarsitul lunii septembrie, cand s-a amanat, deoarece unii inculpati nu aveau avocat.

In esenta, cazul priveste modul in care s-a facut achizitionarea de echipamente supravealuate si a barocamerei care nu a functionat niciodata. Practic, acestia au semnat pentru aparatura care nu merge si au platit banii firmei pe o receptie care n-a existat.

Acuzatiile procurorilor

Procurorii DNA anuntau in octombrie 2017 trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Radu Macovei, fost manager al Spitalului Floreasca, dar si a lui Ioan Lascar (foto), seful Clinicii de Chirurgie Plastica din cadrul spitalului, pentru abuz in serviciu.

Alaturi de ei a mai fost trimisa in judecata fosta sefa a Biroului Achizitii din spital, Gontariu Marina-Magdalena, acuzata tot de abuz in serviciu. De asemenea, procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Galea Aurel Catalin, administrator al Gemedica, dar si a societatii respective, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu.

"In anul 2013, inculpatii Macovei Alexandru Radu, in calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, Gontariu Marina-Magdalena, in calitate de sef Birou achizitii publice si de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor in cadrul spitalului, si Lascar Ioan, in calitate de sef Clinica chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si de membru in comisia de evaluare a ofertelor in cadrul spitalului, in urma unei licitatii fictive, au incheiat cu societatea Gemedica SRL, reprezentata de inculpatul Galea Aurel Catalin, un acord-cadru.

Pe baza acestui acord cadru, s-au achizitionat, cu incalcarea prevederilor legii privind achizitiile publice si la preturi supraevaluate, un numar de 54 de echipamente medicale necesare dotarii Unitatii de ingrijire a arsilor grav ", anunta DNA.

Eveniment Quarterly Report

George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion își explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Ioan Lascar proces barocamera, #barocamera spital Radu Macovei, #barocamera Floreasca proces spital, #DNA Floreasca, #Sectia Arsi Floreasca , #DNA
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5