Barbatul care s-a sinucis aruncandu-se in fata metroului era avocatul lui Adamescu

Joi, 22 Mai 2014, ora 10:18
4563 citiri
Barbatul care s-a sinucis aruncandu-se in fata metroului era avocatul lui Adamescu

Sinuciderea unui barbat, marti, in statia de metrou Universitate din Bucuresti, are legatura atat cu retinerea celor patru judecatori cat si cu Dan Grigore Adamescu, patronul Astra Asigurari si al magazinului Unirea. Barbatul era avocatul omului de afaceri.

George Dumitru, avocatul lui Dan Grigore Adamescu, fusese citat la DNA in dosarul celor 4 judecatori, dar si-a luat viata inainte de a fi audiat de procurori. Barbatul avea 36 de ani.

Dosarul in care urma sa fie audiat este cel al deschiderii procedurii de insolventa pentru clubul Otelul Galati, care, potrivit anchetei DNA, ar fi fost ilegala.

Astfel, judecatorul Mircea Moldovan, cel care, atunci cand a fost citat de DNA, luni, a fugit de acasa sarind gardul, ar fi deschis ilegal dosarul de insolventa a clubului Otelul Galati, in ciuda faptului ca acest club era pe profit.

"In scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolventa, in data de 02.09.2013 judecatorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela ca nu a lasat la arhiva instantei dosarul mentionat intrucat din documente ar rezulta ca societatea a inregistrat in anul 2012 un profit de 27 de miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declansa un scandal de presa cu privire la faptul ca a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate pe profit", se arata in referatul DNA.

Desi nu se stie in acest moment rolul lui Dan Adamescu in dosarul Otelul Galati si al judecatorilor corupti, procurorii au efectuat joi perchezitii la casa acestuia, de unde au luat documente. Dan Grigore Adamescu a fost citat si el la DNA, dar nu se cunoaste in acest moment in ce calitate va fi audiat, de martor sau invinuit.

Potrivit DNA, cei 4 judecatori ai Tribunalului Bucuresti isi alegeau ce dosare de insolventa sa judece sau ofereau informatii din aceste dosare persoanelor direct interesate. Nu o faceau benevol, ci in schimbul unor bunuri sau bani.

Astfel, judecatoarea Elena Roventa ar fi primit 10.000 de euro, iar Ion Stanciu 15.000 de euro plus o rochie pentru sotia sa creata de un designer celebru.

Dan Adamescu este asteptat, joi, la DNA.

Citeste si:
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Ce spune Anca Dragu despre o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș. L-ar urma sau ar rămâne în USR?
Fostul președinte al Senatului și actual vicepreședinte al USR, Anca Dragu, a comentat la RFI informațiile vehiculate în ultima perioade privind o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din...