Basescu: Nu Presedintia a fost implicata in retrocedari ilegale. Iata cine e consilierul aratat cu degetul

Marti, 26 Iulie 2016, ora 16:21
8617 citiri
Basescu: Nu Presedintia a fost implicata in retrocedari ilegale. Iata cine e consilierul aratat cu degetul

Fostul presedinte Traian Basescu precizeaza ca Administratia Prezidentiala nu a fost implicata in retrocedari ilegale in cazul omului de afaceri Horia Simu, dupa ce DNA anuntase luni ca persoane din conducerea Presedintiei au intervenit pentru despagubiri.

"Constat ca, in spatiul public, exista o dezbatere cu privire la implicarea Administratiei Prezidentiale si a unui 'consilier prezidential' din timpul mandatului meu in fapte de coruptie referitoare la retrocedari facute de ANRP. Resping categoric acest tip de abordare!", scrie Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

"Din declaratiile domnului Horia Simu si comunicatul DNA, rezulta clar ca este vorba despre o persoana si nu despre intreaga Administratie Prezidentiala. Mai exact, rezulta ca este vorba despre Daniel Moldoveanu, consilier de stat si nu prezidential si care indeplinea functia de SEF AL COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII...", adauga fostul presedinte.

Omul de afaceri Horia Simu a declarat, marti, la ICCJ, ca fostul consilier de stat Daniel Moldoveanu a luat 25% din despagubirea primita de el de la ANRP, de peste sapte milioane de euro, si desi acesta este "autorul moral" al dosarului sau, nu este inculpat in cauza, ceea ce este nedrept.

"Ceea ce am scris eu pe Facebook sunt si acuzatiile care se regasesc in dosar. Afirmatiile respective sunt adevarate. Domnul consilier Daniel Moldoveanu a venit la mine spunand ca poate sa rezolve aceste dosare, el stiindu-se cu doamna Crinuta Dumitrean. Drepturile litigioase pentru terenurile din Constanta erau in posesia mea inainte de aceasta intalnire.

In acest dosar sunt acoperiti autorii morali, adica in special Daniel Moldoveanu. El este autorul moral al acestui dosar, el a facut si alte activitati economice care nu tineau de fisa postului domniei sale si faptul ca dansul nu este nici macar prezent in acest dosar este putin nedrept", a spus Horia Simu la ICCJ.

Intrebat de ce Daniel Moldoveanu ar fi "autorul moral" al dosarului, din moment ce nu acesta, ci el a primit de la ANRP actiuni in valoare de sapte milioane de euro, Simu a aratat ca 25 la suta din aceasta suma a ajuns la Moldoveanu. El a mai aratat ca Gabriel Georgian Surdu, fostul sef al RA-APPS, s-a intalnit cu Moldoveanu pentru a interveni pe langa Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP.

In 22 iulie, sapte membri ai Comisiei Centrale de Despagubiri din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, in frunte cu Crinuta Dumitrean, doi experti si omul de afaceri Horia Simu, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA intr-un nou dosar de despagubiri, cu un prejudiciu de 7,7 milioane de euro.

Potrivit DNA, pe 22 octombrie 2009, Horia Simu, printr-un intermediar, a achizitionat drepturile litigioase ce priveau o suprafata de teren situata in municipiul Constanta, pretul cesiunii fiind de 700.000 euro.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: NEWS.RO