Bombonica Prodana, fosta doamna Dragnea, urmarita penal de DNA UPDATE: Acuzatiile care i se aduc (Video)

Joi, 24 Martie 2016, ora 10:38
11497 citiri
Bombonica Prodana, fosta doamna Dragnea, urmarita penal de DNA UPDATE: Acuzatiile care i se aduc (Video)

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost pusa sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Ea este acuzata de abuz in serviciu, infractiune comisa in perioada in care era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, precizeaza DNA intr-un comunicat remis Ziare.com.

S-a inceput urmarirea penala si fata de Floarea Alesu, la data faptelor director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, si Jenica Dumitru, la data faptelor sef Serviciu Resurse Umane, Juridic si Contencios din cadrul aceleiasi institutii.

Cele doua sunt acuzate de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in forma continuata.

Totodata, Claudiu Constantin Balaban, la data faptei sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din Alexandria, si Remus Ionut Boboc, la data faptei sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic si Aprovizionare din cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, sunt urmariti penal pentru fals intelectual, in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - 2013, Floarea Alesu si Jenica Dumitru, cu incalcarea atributiilor de serviciu, au dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru 4 angajati din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Au facut asta desi stiau ca cei 4 nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat vreo activitate.

Cei patru angajati au fost mentinuti pe statul de functii ale institutiei, incasand lunar sume necuvenite in cuantum total de peste 150.000 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat si bugetul local.

In acelasi context, in intervalul ianuarie-mai 2014, in scopul justificarii salarizarii activitatii a doua dintre persoanele respective, Floarea Alesu si Jenica Dumitru i-au determinat, direct si indirect, pe subordonatii lor Balaban Constantin Claudiu si Boboc Remus Ionut sa falsifice diferite inscrisuri (pontaje lunare, state de plata, condici de prezenta, fise de prezenta colective, rapoarte de activitate, rapoarte de evaluare, precum si alte documente justificative).

Ce a facut Bombonica ex-Dragnea

In ceea ce o priveste pe fosta sotie a lui Liviu Dragnea, procurorii sustin ca in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, Bombonica Prodana, "in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins nici un demers de sanctionare a persoanelor respective".

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...