Cazul Malaxa: Un martor povesteste cum Florin Secureanu ii jignea in sedinte pe medici si pe asistenti

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 07 Octombrie 2019, ora 13:24
8686 citiri
Cazul Malaxa: Un martor povesteste cum Florin Secureanu ii jignea in sedinte pe medici si pe asistenti
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, judecat pentru fapte de coruptie, ii jignea pe angajatii unitatii medicale in sedinte, potrivit unuia dintre martorii audiati luni la Tribunalul Bucuresti. "Domnul director ne facea infractori," povesteste martorul.

Florin Secureanu este judecat in acest caz pentru delapidare si luare de mita.

"La sedintele la care erau chemati medicii si asistentele din cadrul spitalului ni se reprosa ca nu ne facem treaba, ca nu ies formele internarilor la zi, ca nu sunt intocmite actele corespunzator si, din acest motiv, nu vin baniii de la Casa de Asigurari, iar noi nu o sa mai primim salariile.

Se lasa si cu tipete la sedintele acestea, tipetele veneau de la conducere. Noi mai incercam sa ripostam, medicii si asistentele incercau sa explice despre ce era vorba," a povestit, luni, in sala de judecata Raluca Gabriela Havriliuc, sefa Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul Malaxa.

Femeia a fost audiata in calitate de martor in proces. Potrivit acesteia, in cazul Sectiei ATI erau mai putine critici.

"Despre sectia noastra se spunea, totusi, ca ar consuma prea multi bani. Precizez ca acesta este un specific care decurge din starea critica in care soseste pacientul.

De strigat, striga Secureanu, dar cateodata striga si directoarea financiara, Margareta Preda (condamnata la o sentinta cu suspendare in acest dosar - n.red.). Cateodata ea striga chiar mai tare. Domnul Secureanu ne facea infractori", povesteste medicul.

"Cine ti-a semnat concediul, idioato?"

Secureanu ar fi jignit-o o singura data pe Havriliuc, potrivit marturiei. In momentul incendiului din Colectiv, ea era in concediu in Franta, concediu care fusese aprobat chiar de director. Secureanu era nemultumit ca femeia nu este la serviciu.

"Era dupa incendiul de la clubul Colectiv, m-a sunat si m-a intrebat: Cine ti-a semnat tie concediul sa pleci, idioato?!

Precizez ca trebuia sa dau niste ventilatoare de pe sectia mea, catre sectiile de arsi din cadrul altor spitale. Aceasta problema se ridicase la acel moment in contextul victimelor incendiului si a necesitatilor pe care le intampinau sectiile de arsi si ca mie imi tinea locul un coleg," conchide martorul.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Florin Secureanu Malaxa, #Florin Secureanu DNA, #proces Florin Secureanu , #DNA