Ce avere are consilierul lui Oprescu, prins in flagrant cand lua spaga

Joi, 04 Iunie 2015, ora 13:14
5229 citiri
Ce avere are consilierul lui Oprescu, prins in flagrant cand lua spaga

Consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, Solomon Wigler, retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi primit mita 204.000 de euro, are doua case, un apartament, ceasuri, bijuterii si obiecte de arta in valoare totala de 1,9 milioane de euro, precum si trei autoturisme BMW si Audi.

In ultima declaratie de avere din 2013, postata pe site-ul Primariei Capitalei, Solomon Wigler mentioneaza un teren intravilan in suprafata de 65.000 de metri patrati in Popesti Leodeni, cumparat in anul 2007, in dreptul rubricii facand mentiunea "vanzare - SC TOP Imobiliare SRL - 600.000 lei".

Consilier al lui Oprescu, retinut de DNA dupa ce a fost prins ca lua mita 25.000 de euro (Video)

Solomon Wigler are si doua case in Bucuresti, cu suprafete de 360 de metri patrati si 350 de metri patrati, cumparate in 2001 si 2006, precum si un apartament de 80 de metri patrati in Capitala.

De asemenea, consilierul primarului general al Capitalei are trei autoturisme - un Audi Q5, cumparat in 2013, un BMW X1 din 2011 si un BMW X320d din 2013.

Consilierul lui Oprescu mai are ceasuri, bijuterii si obiecte de arta in valoare totala de 1,9 milioane de euro. Astfel, el declara ceasuri si bijuterii de 600.000 de euro, obiecte de cult de 500.000 de euro si obiecte de arta, tablouri si sculpturi in valoare de 800.000 de euro, toate dobandite in perioada 1994-2008.

In declaratia de avere, Wigler Solomon mai scrie ca are patru depozite bancare cu peste 233.000 de euro si 33.000 de lei.

DNA: Consilierul lui Oprescu a luat 200.000 de euro spaga pentru construirea de supermarket-uri

El a acordat si doua imprumuturi - unul de 87.000 de euro catre Anca Mihai si altul de 42.000 de euro catre Mihaela Zainescu. Venitul anulat incasat in 2012 de la Primaria Capitalei a fost de 34.857 de lei, potrivit declaratiei de avere.

A luat mita 204.000 de euro

Wigler Solomon a luat mita 204.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), astfel incat acestia sa voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri, conform DNA.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Wigler Solmon a cerut, in total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primaria Capitalei sa aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri in Bucuresti, dar si pentru ca municipalitatea sa ofere o donatie.

In perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, in calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucuresti, a cerut suma totala de 230.000 euro. El a primit, in mai multe transe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora, in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari, conform DNA.

"Aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificarii a trei supermarket-uri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Municipiului Bucuresti", arata DNA.

Wigler Solmon a primit suma totala de 150.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective.

"In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a intalnit cu inculpatul Wigler Solomon in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat pe martorul denuntator ca, in sedinta Consiliului general al municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferenta unuia dintre proiecte, cat si PUZ - ul pentru unul dintre supermarket-uri", conform DNA.

In acest context, consilierul lui Oprescu a convenit cu omul de afaceri ca, in 3 iunie, sa-i dea 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8-12 iunie.

Miercuri seara, Wigler Solomon a fost surprins in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 25.000 euro.

"Anterior, in acelasi scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, suma de 4.000 euro de la acelasi om de afaceri. Intr-un context separat, la data de 14 noiembrie 2013, inculpatul Wigler Solmon a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe langa primarul general al municipiului Bucuresti, pe langa care a lasat sa creada ca are influenta, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire necesare unei solutii de trafic (sens giratoriu), pentru doua supermarket-uri", potrivit procurorilor anticoruptie.

Pentru a instrumenta acest dosar, procurorii au beneficiar de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Wigler Solomon a fost retinut, el urmand sa fie prezentat, joi, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Primaria Capitalei a transmis, printr-un comunicat, ca Solomon Wigler a fost suspendat din functia de consilier personal al lui Sorin Oprescu, ca urmare a anchetei declansata de procurorii anticoruptie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Wigler avere DNA, #mita Wigler consilier Oprescu , #DNA