Ce avere are judecatoarea Cirstoiu, acuzata ca a luat mita un milion de euro

Vineri, 09 August 2013, ora 18:33
5660 citiri
Ce avere are judecatoarea Cirstoiu, acuzata ca a luat mita un milion de euro
Foto: dreamstime.com

Judecatoarea Veronica Cirstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti, cercetata de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, detine cinci terenuri si doua apartamente, potrivit declaratiei de avere din 12 iunie 2012.

Conform documentului citat, judecatoarea are doua in comuna Priseaca, doua in Tatarani si unul in Targoviste. Cele din comuna Priseaca au fost cumparate in 2004, respectiv 2008, si au 1.133 de metri patrati in extravilan, respectiv 1.800 metri patrati teren agricol.

Cele din comuna Tatarani au fost cumparate in 2007 si 2010, se afla in intravilanul si extravilanul localitatii si au o suprafata de 1.000 de metri patrati, respectiv 20.000 de metri patrati. Terenul din Targoviste a fost cumparat in 2007, este in intravilanul localitatii si are 2.000 de metri patrati.

Judecatoare acuzata ca a primit mita de 1 milion de euro - DNA cere aviz de retinere

Veronica Cirstoiu are doua apartamente in Targoviste, cumparate in 2004 si 2006, in suprafata de 64, respectiv 70 de metri patrati.

Tot in declaratia de avere, magistratul mentioneaza ca a vandut, in aprilie 2012, un apartament mobilat, catre Elena Vlad, obtinand astfel 57.000 de euro, dupa ce, in 2011, ii vanduse lui Gabriel Boros un autoturism Volkswagen, pentru 20.000 de euro.

Judecatoarea are si doua depozite bancare, din 2008 si 2009, si un credit din 2006, scadent in 2031, in valoare de 37.000 de euro. La categoria venituri, Cirstoiu are declarat doar salariul, in cuantum de 104.000 de lei (aproximativ 23.000 de euro) pe an.

Veronica Cirstoiu, judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti, este cercetata pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a anuntat, vineri, Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

In acelasi dosar este cercetat si fiul judecatoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata, au remis prin intermediar, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste un milion de euro, "in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale".

Florin Cergan a fost prins in flagrant, joi seara, procurorii dispunand vineri retinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori, avizul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Veronicai Cirstoiu.

Surse judiciare au declarat ca judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost citata sa se prezinte vineri dupa-amiaza, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#judecatoare DNA mita, #judecatoare mita milion euro, #avere judecatoare mita, #Veronica Cirstoiu avere , #DNA