Aberatia zilei: Frica de Arhiepiscop

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 15:33
9335 citiri
Aberatia zilei: Frica de Arhiepiscop
Foto: captura YouTube / Cristi Hagi

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost plasat luni sub control judiciar pentru luare de mita si folosirea de acte false. Desi acuzatiile vizeaza fapte grave comise timp de 6 ani, nimeni nu a avut curajul sa vorbeasca despre ele pana acum.

Pe langa acuzatiile mentionate de procurori in comunicatul remis presei de DNA, au iesit la iveala si alte informatii incredibile.

In 2002, Guvernul Nastase a oferit ferma Nazarcea, din judetul Constanta, Arhiepiscopiei Tomisului. Se intampla imediat dupa ce IPS Teodosie a fost numit arhiepiscop, el fiind considerat un apropiat al lui Adrian Nastase. Din 2010, de ferma care pana atunci era infloritoare s-a ales praful, informeaza Pro TV.

"Erau viile 350 de hectare, erau pe productie 12-14 tone pe ha din 2002. Dupa ce au preluat preotii, au inceput sa se degradeze. Era un muscat otonel, un chardonnay, era vie cu potential, e de fapt o vie tanara, nu e vie batrana", a povestit nostalgic Niculae Marghiol, fost director general la ferma de la Nazarcea, pentru postul de televiziune citat.

Marghiol sustine ca IPS Teodosie ar fi distrus via si livada cu buna stiinta, in timp ce procurorii DNA il acuza pe arhiepiscop ca a incasat ilegal 1,2 milioane de lei, subventiile pentru o cultura de vita de vie care nu mai exista de cativa ani.

Ancheta a demarat in luna august, cand procurorii care au descins la fata locului au constatat ca nici livada si nici vita de vie din scripte nu existau in realitate.

"A taiat pomii si subventia a mers in continuare si a luat pana azi. Cand am vazut ca a inceput sa taie din ele, sa nu le munceasca si faceau acte de subventii, mi s-a parut dubios", a mai declarat fostul director general al fermei, care a decis sa isi dea demisia cand a vazut ce se intampla.

Culmea este ca aproape 100 de oameni si-au pierdut astfel locurile de munca, dar toata lumea si-a tinut gura. "Le e teama sa vorbeasca, ca Teodosie e un om influent si le e frica, sa nu trezeasca cu dosare penale!", a explicat Nicolae Marghiol.

Asa s-a ajuns ca in timp ce biserici din judetul Constanta vand pe bani frumosi vin fabricat de ferma Nazarcea in vremurile bune, livada a fost defrisata pe suprafete mari, iar vita de vie s-a salbaticit, nefiind ingrijita.

IPS Teodosie este un personaj influent, nu doar in comunitate sau in Biserica, ci si in alte medii.

El a fost acuzat de luare de mita si fals intelectual, dar si de afaceri cu Braul Maicii Domnului.

De asemenea, in luna iulie, IPS Teodosie a fost chemat la DNA sa dea declaratii in dosarul deschis in rem in legatura cu cartile publicate din inchisoare de Gigi Becali, in baza carora acesta si-a obtinut eliberarea conditionata.

In ciuda tuturor controverselor care il inconjoara, Patriarhia Romana a anuntat ca nu il va sanctiona deocamdata pe arhiepiscopul Teodosie, pana cand nu va exista o sentinta judecatoreasca.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Arhiepiscop Teodosie control judiciar, #Teodosie ferma Nazarcea , #DNA
Comentarii