Aberatia zilei: Senatorii care au plimbat sute de mii de euro mita cu punga

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 10:45
9556 citiri
Aberatia zilei: Senatorii care au plimbat sute de mii de euro mita cu punga
Foto: Linked In / Doina Tudor

Senatul voteaza, miercuri, ridicarea imunitatii Doinei Tudor (PNL), acuzata ca a fost complice la luarea unei mite de 500.000 de euro. Detaliile picante aparute in presa sunt uluitoare, chiar daca dupa dosarele facute de DNA in ultimii ani credeam ca le-am vazut pe toate.

Conform fisei de la Senat, in 2012, cand si-a castigat mandatul in Buzau, Doina Tudor era "consilier orientare privind cariera la SC RIAS SRL", iar experienta sa profesionala nu parea sa o recomande pentru activitatea in comisiile economica, de cultura si pentru dezvoltare si strategie economica in care a ajuns sa activeze ulterior, ea fiind absolvent al Facultatii de Filologie.

Conform unui document detinut de CNSAS si citat de Evenimentul Zilei, Doina Tudor (fosta Stavarus) era, in anii '80, dansatoare la barul "Bucuresti", fiind recrutata de Securitate in aprilie 1982 sub numele conspirativ de Alis si avand sarcina sa ii "incadreze informativ" pe colegii de munca si pe cetatenii straini care frecventau barul situat langa Comitetul Central al PCR.

Intorcandu-ne in actualitate, la dosarul in care senatorii trebuie sa voteze astazi ridicarea imunitatii ei in vederea arestarii preventive, acesta contine, cum spuneam si la inceput, detalii stupefiante, care plaseaza cazul pe un "onorabil" loc 3 in topul celor mai aberante, dupa cel al lui Darius Valcov, care fugea de interceptari in cimitir, si al lui Toni Grebla, acuzat de afaceri necurate cu struti si rochite.

DNA cere retinerea si arestarea unui senator - ce acuzatii i se aduc (Video)

Aviz pozitiv pentru retinerea si arestarea unui senator PNL - urmeaza votul in plen

Procurorii DNA spun ca Doina Tudor a fost complice la luarea unei mite de la Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, pentru musamalizarea unui raport de control al Consiliului de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), scrie Adevarul.

Si acum incepe "hora senatorilor" infractori. Ca sa scape, Carabulea a apelat la secretarul general al Senatului Ovidiu Marian, fost senator PDL. Acesta il cunostea pe Daniel Tudor, sotul Doinei Tudor, presedinte al CSA si ulterior vicepresedinte la Autoritatea de Supraveghere Fiscala (ASF), de cand fusese (atentie!) presedinte al comisiei de buget din Senat.

Daniel Tudor, in prezent arestat la domiciliu, a fost de acord sa il ajute pe Carabulea si a cerut... 3 milioane de euro la schimb, sustin procurorii.

Carabulea n-a platit "decat" 500.000 de euro, pentru ca i s-a parut spaga prea mare. Daniel Tudor s-a multumit cu putin si, in 26 aprilie 2013, a anulat efectele controlului la Carpatica Asig.

"Mi-am oprit pentru mine suma de 200.000 euro, iar numitilor Tudor George-Daniel si Tudor Doina le-am dat suma de 300.000 euro", a marturist in fata procurorilor Ovidiu Marian, intermediarul afacerii.

Banii din mita au venit in transe de cate 100.000, fiind dati in perioada martie-mai 2013, adica si inainte, si dupa rezolvarea favorabila a "problemei".

Ovidiu Marian a dezvaluit ca spaga s-a dat in bancnote mari, de 500 de euro, in sacose de cadou sau in cutii de cadou, pe strada sau in masinile sotilor Tudor, scrie Adevarul. In total, s-au facut cinci drumuri cu cate 100.000 de euro.

In punga. In public.

Doina Tudor neaga acuzatiile, sustinand ca nu era in tara in acea perioada, dar procurorii au ca probe inclusiv declaratiile unui martor sub acoperire, precum si mai multe interceptari. Conform informatiilor din dosar, Ilie Carabulea se plangea ca Ovidiu Marian vrea sa il "jecmaneasca" si avea doua liste in birou cu politicieni si inalti functionari carora le dadea diverse "cadouri" pentru a-i fi protejata firma.

Senatorul pentru care DNA cere retinerea: Nu am nicio vinovatie! - Cum le cere parlamentarilor sa voteze

La final, sa ne intoarcem din nou in timp, mai exact in 2013, anul in care s-ar fi dat mita. Presa scria atunci despre faimosul bugetar care castiga cel mai mare salariu de la stat - 188.000 de lei lunar, nimeni altul decat Daniel Tudor.

Mai mult, declaratia de avere a senatorului PNL Doina Tudor statea sa plesneasca, incarcata fiind cu 7 case, 4 apartamente, 8 terenuri intravilane, mii de metri patrati de suprafete forestiere, autoturisme sau barci cu motor, ceasuri de lux si bijuterii, dar si peste 25 de conturi in care cei doi soti adunasera peste 3 milioane de euro.

In aceste conditii, mai ca ne vine sa o credem pe Doina Tudor ca n-ar fi luat 100.000 de euro. De ce s-ar fi incurcat cu un mizilic?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Doina Tudor senat mita, #Doina Tudor DNA, #Daniel Tudor arestat , #DNA