Buget 2015 - Intalnire Kovesi-Valcov: Guvernul promite banii ceruti de DNA

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 16:09
4201 citiri
Buget 2015 - Intalnire Kovesi-Valcov: Guvernul promite banii ceruti de DNA

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ministrul delegat al Bugetului, Darius Valcov, si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, s-au intalnit joi pentru a discuta despre bugetul pentru institutiile judiciare, dupa ce DNA a acuzat Guvernul ca va aloca Ministerului Public mai putini bani in 2015 decat in anul care se incheie.

Kovesi si Valcov s-au intalnit la Ministerul de Finante, joi dupa-amiaza, iar discutiile au durat mai putin de jumatate de ora, potrivit Realitatea TV.

DNA acuza Guvernul ca ii taie din bani: Am adus sute de milioane de euro la buget!

"Ministrul Bugetului a promis ca diseara la bugetul final vom avea banii ceruti", a declarat Kovesi, pentru Jurnalistan.

Laura Codruta Kovesi a mai precizat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca DNA "a obtinut promisiunea ca propunerile noastre vor fi avute in vedere la definitivarae bugetului".

"Ministrul Valcov m-a asigurat ca fisa de buget va arata exact asa cum am propus-o noi", a declarat Kovesi, sustinand ca DNA a cerut suma de 25 de milioane de euro (112 milioane de lei) pentru anul 2015.

"Am primit promisiunea ferma si un raspuns in scris ca propunerea noastra va fi avuta in vedere", a adaugat sefa DNA.

"Am aratat ca toti banii solicitati de DNA sunt prinsi de buget, nu va exista o marire. Fisa pentru DNA va fi prezentata in aceasta dupa-amiaza. La toate titlurile DNA va avea sumele pe care le-a cerut", a declarat la randul sau ministrul Valcov pentru B1 TV.

Anterior, procurorul sef al DNA a declarat, la Digi 24, ca nimeni de la Ministerul de Finante nu le raspunde la telefon celor de la DNA.

Buget mai mic pentru DNA? Kovesi: La Ministerul de Finante nu ne raspunde nimeni la telefon

Ministrul Valcov: Bugetul DNA de fapt creste, nu scade. Sper sa inteleaga

DNA a acuzat ca, in proiectul de buget prezentat de Guvern, Ministerul Public a primit mai putini bani decat in 2014 si, mai mult de atat, actul nu respecta legea si nu prezinta separat suma exacta care va fi alocata Directiei Anticoruptie.

Reactia institutiei vine dupa ce pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2015. In document se arata ca pentru Ministerul Public suma alocata este de 709,28 milioane lei. In 2014, Ministerul Public a primit in prima instanta 690,7 milioane lei, insa in urma rectificarilor s-a ajuns la 908,95 milioane lei.

O replica a venit de la premierul Victor Ponta, care sustine ca bugetul Ministerului Public de fapt creste, nu scade. De asemenea, Ponta mentioneaza ca solicitarile primite cu privire la bugetul DNA si DIICOT vor fi luate in calcul.

Intr-un interviu acordat Ziare.com la mijlocul lunii noiembrie, Laura Codruta Kovesi a aratat ca bugetul DNA trebuie majorat, existand necesitatea unui numar mai mare de procurori si de un sediu nou.

Kovesi cere sediu nou, mai multi bani si procurori pentru DNA: "Nu ne oprim!"

"Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro", a declarat atunci Kovesi.

D.R.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Kovesi Valcov buget 2015, #Kovesi DNA buget 2015, #buget 2015 Ministerul Public , #DNA