Coruptie la Primaria Bucuresti: Mita in lucrari la vila soacrei

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 16:44
3933 citiri
Coruptie la Primaria Bucuresti: Mita in lucrari la vila soacrei
Foto: puterea.ro

Procurorii DNA sustin ca o parte din mita primita de Madalin Dumitru (foto), director in Primaria Capitalei, ar fi fost data sub forma de lucrari la vilele sale si ale soacrei.

Astfel, in perioada 2009 - 2014, Madalin Dumitru le-ar fi cerut directorilor firmei TEHNOLOGICA RADION sa execute mai multe lucrari atat in locuintele sale, cat si la vila detinuta de soacra sa, informeaza Digi24.

Surse din cadrul companiei au confirmat executia lucrarilor, dar au spus ca nu a fost vorba despre mita, ci de un simplu ajutor prietenesc acordat dupa orele de program.

"A venit, dar nu firma. Nu stiu, cativa muncitori. Nu mi-a reparat nimic, decat mi-a zugravit partea asta, ca partea din spate a facut-o sotul meu", a confirmat Ioana Serban, soacra lui Madalin Dumitru si proprietara unei case in Peris, Ilfov, filmata cu camera ascunsa de jurnalistii de la Digi24.

Procurorii il acuza pe Madalin Dumitru ca a castigat trei milioane de euro in ultimii patru ani din spaga ceruta firmelor pentru castigarea de contracte.

Coruptie la Primaria Bucuresti DNA: Fostul sef de la Infrastructura asigura clienti firmelor sale

In schimbul banilor, aceste societati au primit lucrari de infrastructura importante in Capitala, cum ar fi lucrarile la Bulevardul Uranus, in centrul istoric al Bucurestiului sau la modernizarea Soselei Tunari.

Coruptie la Primaria Bucuresti: Fostul sef de la Infrastructura, cercetat sub control judiciar

Madalin Dumitru a fost retinut in 5 iunie, fiind acuzat de fals in declaratii, efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, luare de mita, abuz in serviciu si trafic de influenta.

Procurorii DNA au cerut Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Madalin Dumitru, insa instanta a dispus, in 7 iunie, cercetarea acestuia in libertate, sub control judiciar.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Madalin Dumitru mita lucrari vile, #Madalin Dumitru spaga vila soacra, #Madalin Dumitru Primaria Capitalei retinut , #DNA