Cum impartea Gheorghe Bunea Stancu functiile in stat

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 15:16
3022 citiri
Cum impartea Gheorghe Bunea Stancu functiile in stat

Gheorghe Bunea Stancu, presedintele PSD Braila, racola oameni de afaceri pentru colaborarea cu partidul si impartea dupa bunul plac functiile in stat, arata interceptarile din dosarul in care Stancu este acuzat de folosirea influentei pentru obtinerea de foloase necuvenite.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, ii spunea, intr-o convorbire telefonica, lui Cristi Burci, ca a vorbit si cu Victor Ponta sa tina aproape cativa oameni, mentionandu-i pe Ioan Niculae si Sebastian Ghita.

Bunea: Nu eu ti-am spus. Am vorbit si cu Victor dupa aia si i-am zis in masina: Bai, noi trebuie sa ne apropiem trei-patru oameni tu, Ghita si inca doi, probabil Niculae si inca unul.

Burci: Normal

Bunea Stancu: Mai multi, nu ma bag. Nici nu poti sa ii ajuti pe toti, ca nu ai cum.

Burci: Normal, normal.

Bunea Stancu: Chiar daca ai vrea. Iar dupa aia, lasa, ca din aia doi o sa il punem pe niuc si pe Cristi la o autoritate, e foarte bine. Nu o sa pun eu si cu tine sapte ministri. Ai inteles?

Burci: Da. Noi trebuie sa fim si niste oameni intelegatori, ca pana la urma conteaza contextul mare. Acuma, daca se poate, da, ca, vorba aia, sunt apropiati de noi. Dar daca nu se poate, trebuie sa si..

Reactii la scandalul sponsorizarii lui Geoana: Chiar suntem dobitoci?

Bunea Stancu ii cerea bani lui Niculae pentru Geoana

In acest dosar, procurorii au stabilit ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD, pentru a obtine un milion de euro de la Ioan Niculae, si el inculpat in dosar, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea lui Geoana.

"In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul partidului mentionat, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (S.N.T.G.N. TRANSGAZ si SNGN ROMGAZ SA)", se arata intr-un comunicat al DNA, remis Ziare.com.

Ghita, in scandalul sponsorizarilor: Batranul fara minte Voiculescu m-a dat la televizor

Aproximativ 150.000 de euro din aceasta suma au fost platiti catre INSOMAR, sub paravanul unui contract incheiat intre Interagro si INSOMAR.

In acest dosar sunt trimisi in judecata Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al PSD Braila, acuzat de trafic de influenta, Teodorescu Gheorghe, actionar al INSOMAR, si Barac Viorel, director al Interagro, acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, dar si Niculae Ioan, actionar la INTERAGRO, acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gheorghe Bunea Stancu, #Stancu functii stat, #Bunea Stancu Geoana , #DNA