Deputat PNL audiat din nou la DNA in dosarul despagubirilor ilegale ale ANRP

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 17:40
2133 citiri
Deputat PNL audiat din nou la DNA in dosarul despagubirilor ilegale ale ANRP

Deputatul PNL Theodor-Catalin Nicolescu a fost chemat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat din nou in dosarul in care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele sau, pentru aprobarea despagubirilor unor imobile supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Procurorii ar putea sa extinda urmarirea penala pe numele parlamentarului pentru luare de mita, potrivit unor surse judiciare.

Mai mult, conform surselor citate, procurorii DNA ar urma sa ceara avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea lui Nicolescu.

Pana in acest stadiu al anchetei, deputatul PNL a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Nume sonore in dosarul retrocedarilor: Seful ANI - retinut, fosta sefa ANRP - sub control judiciar

Theodor Nicolescu a fost dus la DNA, luni, cu mandat de aducere, el fiind audiat mai multe ore. In urma audierilor, anchetatorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal.

In acelasi dosar, Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

De asemenea, instanta a decis arestarea lui Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid Popa-Mocanu si Constantin-Catalin Canangiu, alaturi de expertii evaluatori - Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu.

In ceea ce ii priveste pe expertii evaluatori Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula, ICCJ a dispus ca acestia sa fie cercetati in arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia poate fi contestata la aceeasi instanta, nefiind definitiva, dar va fi aplicata de indata.

In acelasi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a presedintelui din perioada in care s-au acordat respectivele despagubiri, Ingrid Zaarour, ea demonstrandu-le anchetatorilor ca sufera de o boala incurabila.

Toti cei sapte fosti membri ai comisiei din ANRP, precum si expertii evaluatori sunt acuzati de abuz in serviciu.

Procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si fata de fostul vicepresedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu.

Dupa ce a fost retinut, Horia Georgescu i-a inaintat avocatului sau demisia din functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), aceasta fiind depusa la Senat marti.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Theodor Niculescu audiat DNA, #Theodor Niculescu despagubiri ilegale ANRP, #dosar despagubiri ilegale ANRP , #DNA