Deputatul PSD Iulian Iancu a iesit de la DNA: Nu am nicio legatura cu cazul Toni Grebla (Video)

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 15:46
2667 citiri
Deputatul PSD Iulian Iancu a iesit de la DNA: Nu am nicio legatura cu cazul Toni Grebla (Video)
Foto: B1TV

Deputatul PSD Iulian Iancu a iesit, joi, de la DNA, unde a fost citat ca suspect intr-un dosar, precizand ca nu are nicio legatura cu cazul Toni Grebla, iar procurorii s-au lamurit si nu il acuza de nimic.

Iulian Iancu s-a prezentat la DNA cu o ora inainte de cea la care fusese citat, pentru ca a dorit sa declare in fata televiziunilor de stiri ca nu este implicat in dosarul Grebla.

Toni Grebla, urmarit penal: Doi parlamentari PSD, adusi la DNA - UPDATE

La finalul audierilor el a precizat ca a fost intrebat "strict despre transporturile de persoane asigurate mebrilor de partid de la judetul Bacau la Consiliul National (al PSD, n.red.) ", in anul 2012.

"In telefoane aparea numele meu legat de aceste transporturi. S-au lamurit ca n-am avut niciun amestec. Ma bucur ca a avut loc discutia", le-a mai spus deputatul PSD jurnalistilor.

La insistentele acestora, Iulian Iancu a repetat ca nu are niciun amestec in activitati de natura infractionala, nu a participat la nicio infractiune si nu face parte din niciun grup de natura infractionala.

Mai mult, deputatul PSD a spus ca il cunoaste pe Toni Grebla din Senat, unde au fost colegi, dar a subliniat ca nu a avut "absolut niciun contract cu domnia sa pe nicio tema de natura profesionala".

Totodata, el a afirmat ca nu are legatura cu celelalte nume vehiculate in dosarul Grebla si ca alaturarea lor cu el reprezinta o "surpriza".

"Am lamurit transportul membrilor de la Bacau la Bucuresti. Mi-au spus ca in ce ma priveste s-au lamurit si nu exista asupra mea nicio suspiciune", a declarat el.

Deputatii PSD Iulian Iancu si Lucian Sova ar fi implicati in dosarul in care judecatorul CCR Toni Grebla este urmarit penal, sub acuzatia ca intermedia exporturi ilegale in Rusia si ca lua mita de la finul sau pentru a interveni in favoarea firmelor sale pe langa functionari, au transmis televiziunile de stiri.

Toni Grebla, urmarit penal

Toni Grebla a fost adus cu mandat, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti, pentru fapte comise incepand din anul 2010 si pana in prezent, cand a fost senator si, ulterior, judecator CCR, intr-un dosar de luare de mita.

Fostul senator este urmarit penal, printre altele, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit spaga de la un om de afaceri, finul sau Ion Bircina, pentru a interveni in favoarea lui pe langa functionari publici.

Premiera: Judecator CCR, adus cu mandat la DNA - ar fi primit mita rochii si capsatoare

Toni Grebla, acuzat de luare de mita: Ce spune despre rochii, capsatoare si ferma de struti (Video)

De asemenea, procurorii il mai acuza pe Toni Grebla ca ar fi controlat indirect mai multe firme in timpul mandatului de magistrat, lucru nepermis de lege.

Toni Grebla, urmarit penal: Ar fi intermediat exporturi ilegale, inclusiv de cand e judecator la CCR

Companiile controlate de fostul senator se ocupau cu intermedierea exporturilor ilegale din Romania in Rusia, in ciuda embargoului impus de Moscova in cazul importurilor din Uniunea Europeana, sustin procurorii DNA intr-un comunicat remis presei. Astfel, Toni Grebla este acuzat si de constituirea unui grup infractional organizat.

Totodata, Toni Grebla controleaza indirect si o ferma de struti din judetul Gorj, pe care nu a trecut-o in declaratia de avere, desi se pare ca obtinea venituri de pe urma afacerii.

Toni Grebla, urmarit penal: Razie la ferma de struti a judecatorului CCR

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Iulian Iancu DNA, #Toni Grebla urmarit penal, #Toni Grebla mita rochii, #Toni Grebla rochii capsatoare , #DNA
Comentarii