Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus plangere penala impotriva sefei TVR : A incercat sa instraineze sediul TVR Cluj"

Joi, 06 August 2020, ora 11:40
5002 citiri
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus plangere penala impotriva sefei TVR : A incercat sa instraineze sediul TVR Cluj"
Foto: Facebook/ Emanuel Ungureanu - Deputat USR

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus, joi, la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala impotriva sefei TVR, Doina Gradea, care ar fi incercat sa instraineze un imobil din Cluj-Napoca, fiind vorba despre sediul TVR Cluj.

"Am venit la DNA astazi sa depun o plangere penala impotriva doamnei Gradea, sefa Televiziunii Romane, cea care a incercat sa instraineze un imobil din Cluj-Napoca, vorbim despre sediul TVR Cluj de pe strada Meziad numarul 4. Pentru clujeni este simplu sa inteleaga este vorba despre zona de la capatul strazii Clabucet, in zona Manastur.

E vorba de o suprafata de 4.000 de metri patrati acolo unde acum 12 ani in urma unui schimb de terenuri TVR Cluj a primit sediul unei scoli, o scoala care a ramas in paragina, nici TVR Cluj nu a folosit acel teren, nu s-a construit acolo nimic", a declarat deputatul USR, la iesirea din sediul DNA.

El a precizat ca lupta pe care o duce nu are nicio legatura cu razboiul din TVR dintre seful TVR Cluj si Doina Gradea.

"Sa realizat o confuzie"

Ungureanu a mentionat ca Doina Gradea a incercat sa dea la schimb un teren revendicat al Televiziunii Romane, care nu apartinea acestei institutii, iar aceasta situatie a ajuns in instanta.

"Din anexa 2 din Legea numarul 41/1994, acest teren din Aleea Meziad din cartierul Manastur din Cluj Napoca nu face parte din imobile aflate in proprietatea statului roman si date in baza legii in administrarea si folosinta a Societatii Romane de Televiziune. Mai mult, acesta nu este un imobil intrat in mod abuziv in proprietatea statului, ci este un imobil care a intrat in proprietatea Societatii Romane de Televiziune prin plata efectiva a unui pret si a altor operatiuni juridice.

Este evident ca acest teren nu putea fi oferit spre compensare si s-a realizat o confuzie intre ceea ce inseamna patrimoniul propriu al Societatii Romane de Televiziune cu patrimoniul Statului Roman primit in administrare ceea ce este o operatiune abuziva si nelegala, aducandu-se prejudicii patrimoniale enorme Societatii Romane de Televiziune", a explicat deputatul USR.

El considera ca Doina Gradea se crede stapana pe niste bunuri care nu ii apartin.

"Doamna Gradea practic se crede stapana pe niste bunuri care nu ii apartin, nu s-a consultat cu mare parte din Consiliul de Administratie cand a luat aceste decizii si practic a pus pe masa in instanta compensarea intre un teren de 300 si ceva de metri patrati pe strada Dorobantilor, care face dupa estimarile noastre in jur de 750 de mii de euro si a pus la schimb in instanta un teren care valoreaza peste un milion si jumatate de euro. Deci in consecinta vorbim despre schimb de terenuri facut in mod ilegal si tentativa se pedepseste dar si daca s-ar fi vrut compensarea sa spunem legala a acestor terenuri, exista o paguba pentru ca nu poti sa compari 750.000 de euro cu un un milion si jumatate", a mai afirmat Emanuel Ungureanu.

Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Protocol al Televiziunii Romane a transmis marti precizari in urma acuzatiilor formulate de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care invoca "uriasa afacere de coruptie pusa la cale de sefa TVR, Doina Gradea. Sefa Televiziunii Romane, Doina Gradea, vrea sa fure 4.000 de metri patrati de la TVR Cluj, teren aflat pe strada Meziad nr. 4, pentru a-I oferi la schimb pentru un teren de 300 metri patrati pe strada Dorobantilor din Bucuresti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Emanuel Ungureanu TVR, #Emanuel Ungureanu DNA, #Emanuel Ungureanu Doinea Gradea , #DNA