Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunta ca sesizeaza DNA in cazul unei clinici din Cluj, finantata din fonduri europene

Luni, 22 Iunie 2020, ora 14:25
5234 citiri
Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunta ca sesizeaza DNA in cazul unei clinici din Cluj, finantata din fonduri europene
Foto: Facebook/ Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepresedinte al Comisiei pentru Sanatate din Camera Deputatilor, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca va sesiza DNA in legatura cu un proiect finantat din fonduri Europene, "Centrul de studii avansate, fundamentale si clinico-imagistice pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterina cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltarii pana la varsta adulta, IMOGEN".

"Urmeaza sa construiesc o plangere penala, saptamana viitoare o sa merg la DNA si procurorii vor arata cu exactitate de unde si pana unde porneste abuzul in serviciu, care este prejudiciul si cine sunt vinovatii de faptul ca un proiect generos, frumos, a fost facut praf din interese obscure, pe care va trebui sa le lamurim", a precizat Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, proiectul nu si-ar fi atins scopurile pentru care a fost finantat de UE.

"Am solicitat Ministerului Sanatatii sa vina cu Corpul de Control aici, pentru ca informatiile pe care le-am primit erau de natura sa ingrijoreze UE, autoritatea finantatoare, pentru ca am aflat de la o sursa din interiorul spitalului ca, practic, acest proiect european nu-si atinsese obiectivele pentru ca o componenta din acest proiect, adica partea de buco-maxilo-faciala, o intreaga sala cu echipamentele care erau aici - nu a functionat nici macar o singura zi.

Deci, UE a dat 10 milioane de euro sa se construiasca aceasta cladire si sa se faca cercetare si actualmente deputatul Stamatian, profesorul Stamatian nu a reusit sa indeplineasca obiectivele si le-a propus din acel proiect European", a spus Emanuel Ungureanu.

Pe 23 octombrie 2014, la Cluj-Napoca a fost inugurat primul centru de cercetare din Romania in domeniul obstetricii-ginecologiei, printr-o investitie de 11 milioane de euro, din fonduri europene.

Directorul proiectului IMOGEN, Florin Stamatian, a declarat, cu ocazia inaugurarii centrului, ca proiectul s-a concretizat prin efortul comun al unora dintre cele mai importante cadre medicale din Cluj, nominalizandu-i pe Dafin Muresanu, Grigore Baciut, Silviu Sfrangeu si Cecila Roman.

"IMOGEN isi propune sa dezvolte un model pentru relansarea cercetarii medicale in Romania, respectiv sa devina un centru multifunctional interdisciplinar, cu dotari competitive si cu personal de specialitate adecvat pentru dezvoltarea unor domenii/subdomenii de interes in cercetarea contemporana", a mentionat, atunci, Florin Stamatian.

Pe 5 octombrie 2010, Consiliul Judetean (CJ) Cluj anunta ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a obtinut finantarea pentru un proiect destinat absolventilor invatamantului medical.

CJ Cluj arata atunci ca proiectul are drept scop realizarea unei investitii in infrastructura spitalului pentru crearea conditiilor necesare dezvoltarii unor activitati noi de cercetare in domeniul aplicatiilor multiple interdisciplinare ale imagisticii medicale si ale medicinii genomice, in vederea racordarii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta la reteaua europeana de profil.

"Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt absolventii unitatilor de invatamant din sectorul medical care doresc sa-si dezvolte cariera in domeniul CDI - crearea de locuri de munca (cercetare si intretinere aparatura), cadrele didactice, doctoranzii si studentii din cadrul sistemului universitar-medical clujean (finalizare teze de licenta, doctorat)", se mentiona in comunicatul de atunci al CJ Cluj.

Din valoarea totala de 48,3 milioane de lei, 39 de milioane sau fost fonduri nerambursabile, iar restul de 9,3 milioane de lei erau suportati de Guvern.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Emanuel Ungureanu DNA, #Emanuel Ungureanu IMOGEN , #DNA