Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Directorul Salii Polivalente din Bucuresti, arestat pentru 30 de zile

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 22:28
2347 citiri
Directorul Salii Polivalente din Bucuresti, arestat pentru 30 de zile
Foto: Arhiva/Ziare.com

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta din Bucuresti, a primit hotarare de arest preventiv din partea Tribunalului Bucuresti, el fiind retinut marti de procurorii DNA, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de santaj si luare de mita.

Seful Salii Polivalente, retinut - a fost prins in flagrant cand primea spaga

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termenul legal de 48 de ore.

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu detine functia de vicepresedinte al acestei filiale, iar presa centrala relateaza ca el este finul ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Conform unui comunicat postat pe site-ul DNA, in perioada aprilie - august 2015, Octavian Bitu, in calitate de director al Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta din Bucuresti, a pretins de la un om de afaceri (denuntator in dosar) suma de 10.000 euro si foloase materiale constand in cedarea constructiei detinute de firma omului de afaceri catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Octavian Bitu, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

Despre valoarea constructiei, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Octavian Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma acestuia si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, in schimbul banilor si foloaselor pretinse, la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoarea sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui Bitu sa fie asociati.

DNA mai arata ca, pe terenurile pe care le inchiriase de la Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant.

In aceste conditii, in luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenintat o denuntatoare ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat constructia sa fie inchiriata unei firme indicate de Bitu.

Inregistrari din dosarul directorului Salii Polivalente. Octavian Bitu, catre denuntator: Cat imi dai? Vreau masina, ma!

In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenintarile si a instiintat-o pe denuntatoare ca, daca nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea.

Procurorii anticoruptie l-au prins marti in flagrant pe Octavian Bitu, in momentul in care acesta a primit de la denuntator suma de 10.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Octavian Bitu arestat preventiv, #director Sala Polivalenta arestare preventiva, #Octavian Bitu arestat , #DNA