Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Fost consilier judetean, retinut

Marti, 17 Februarie 2015, ora 19:40
3077 citiri
Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Fost consilier judetean, retinut
Foto: Observatorul de Prahova

Fostul consilier judetean Mihai Coman a fost retinut, marti seara, de catre procurorii DNA Ploiesti, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat peste opt ore, la sediul institutiei, intr-un dosar privind fraudarea de fonduri europene, in care este vizat si Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Mihai Coman, care, in prezent, detine functia de consilier in cadrul SC Hidro Prahova, firma care deruleaza proiectul european de canalizare a zeci de localitati din judet, a fost scos in catuse din sediul DNA Ploiesti, marti, in jurul orei 19.00, dupa aproximativ opt ore de audieri si preluat de o duba a Jandarmeriei, urmand sa fie dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, de la Campina.

Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul in care cumnatul lui Ponta ar fi fost retinut - LIVE

Coman nu a facut nicio declaratie la iesirea de la DNA.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, vizat in acelasi dosar, se afla in continuare in sediul DNA Ploiesti, unde este audiat.

Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului: Nu m-au intrebat de PSD sau de Ponta

La sediul DNA Ploiesti au mai fost audiati, in cursul zilei de marti, deputatul Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Sebastian Ghita a parasit sediuol DNA in jurul orei 17.20, fiind pus sub control judiciar, aceeasi masura fiind luata si in cazul lui Mircea si Vlad Cosma, acuzati de sprijinire a unui grup infractional organizat.

Firma administrata de cumnatul lui Ponta, abonata la contracte cu primarii - finantari semnate de Udrea

Pe perioada controlului judiciar, Mircea Cosma nu-si poate exercita functia de presedinte al CJ Prahoova.

Lucrarile care fac obiectul acestui dosar penal au fost realizate in baza unui proiect european, fiind executate de SC Hidro Prahova SA, societate constituita prin asocierea Consiliului Judetean Prahova cu mai multe consilii locale din judet, precum si de SC Euroconstruct Trading 98 SRL si SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Proiectul privind extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic a inceput in anul 2012 si trebuia terminat anul trecut, termenul de finalizare fiind prelungit intrucat lucrarile nu sunt gata, fiind oprite in decembrie 2014.

Cumnatul lui Victor Ponta, saltat de mascati si dus la audieri intr-un dosar de frauda cu fonduri UE

Potrivit primarului orasului Comarnic, Dorian Botoaca, pe durata derularii contractului autoritatile locale au amendat de cel putin sase ori firma Grossman Engineering Group SRL, pentru nerespectarea avizelor emise de primarie in derularea acestor lucrari.

Primarul a explicat ca amenzile au fost date pentru faptul ca dupa ce au spart strazile constructorii nu au adus carosabilul la starea initiala, iar primirea amenzilor reprezentantii Grossman Engineering Group SRL au contestat sanctiunile la Judecatoria Sinaia, in prima faza au castigat, procesele fiind acum in stadiul de recurs.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti au facut, marti, 14 perchezitii, majoritatea in Bucuresti si Ploiesti, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane. In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat cateva zeci de saci cu documente, pe care i-au adus o camioneta a MAI la sediul DNA Ploiesti.

In sacii sigilati erau documente contabile, juridice, precum si documente aferente proiectelor de canalizare in orasul Comarnic, in comuna Gorgota din judetul Prahova, dar si in alte localitati, toate apartinand SC Grossman Engineering Group.

DNA anunta ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala privind infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#dosar cumnat Victor Ponta, #Mihai Coman retinut Victor Ponta, #frauda fonduri UE Victor Ponta , #DNA