Dosarul fiului lui Lucinschi: Un procuror DIICOT, urmarit penal alaturi de Radu Pricop - ce acuzatii aduce DNA

Marti, 31 Martie 2015, ora 16:50
2813 citiri
Dosarul fiului lui Lucinschi: Un procuror DIICOT, urmarit penal alaturi de Radu Pricop - ce acuzatii aduce DNA

Un procuror din cadrul DIICOT, Remus Jurj Tudoran, este urmarit penal pentru complicitate la santaj, in dosarul fiului fostului presedinte moldovean Petru Lucinschi, Sergiu Lucinschi.

In acelasi dosar, a fost pus sub urmarire penala si ginerele fostului presedinte Traian Basescu, Radu Pricop, care a fost audiat la DNA, marti, timp de o jumatate de ora, in calitate de suspect.

Se pare ca Radu Pricop l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa santajeze un om de afaceri, ginerele lui Traian Basescu fiind astfel acuzat tot de complicitate la santaj.

Fiul fostului presedinte al R.Moldova Petru Lucinschi a fost retinut de DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul DIICOT si ginerele lui Traian Basescu l-au ajutat pe fiul fostului presedinte Petru Lucinschi sa santajeze un om de afaceri caruia i-a cerut suma de 4 milioane de euro.

Ginerele lui Traian Basescu, la DNA: E urmarit penal in dosarul fiului fostului presedinte Lucinschi

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost retinut luni seara, fiind acuzat ca, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, a facut presiuni asupra unui om de afaceri pentru ca acesta sa ii dea 4 milioane de euro, pentru retragerea unei plangeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infractiuni, potrivit unui comunicat DNA.

In plus, dupa remiterea sumei, Lucinschi ar fi urmat sa faca demersurile necesare astfel incat incadrarea juridica a faptelor sa fie schimbata intr-o infractiune pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza.

De asemenea, fiul fostului presedinte moldovean l-a convins pe omul de afaceri ca poate face demersurile pentru ca dosarele acestuia sa fie solutionate favorabil, indiferent de probele existente. Astfel, pe 17 martie, fiul fostului presedinte moldovean a primit de la omul de afaceri dreptul de creanta asupra sumei de 2 milioane de euro, in forma unui contract fictiv de imprumut. Prin acest document, omul de afaceri recunostea ca ar datora personal lui Lucinschi suma respectiva, angajandu-se sa ii restituie pana la data de 24 decembrie 2015.

Fiul fostului presedinte moldovean Lucinschi, retinut de DNA - acuzatiile din dosar (Video)

Jurj este cel care, in calitate de procuror DIICOT, avea in instrumentare doua dosare penale care-l priveau pe omul de afaceri santajat, mai arata DNA, precizandu-se ca, in perioada ianuarie - martie 2015, procurorul l-a sprijinit pe Lucinschi, prin dirijarea unor momente ale anchetei penale intr-o maniera fie favorabila, fie nefavorabila omului de afaceri cercetat, in functie de cum decurgeau discutiile pentru remiterea banilor.

Pe 19 februarie, procurorul a emis o ordonanta prin care i-a permis omului de afaceri parasirea pentru 5 zile a teritoriului Romaniei, cu destinatia Zambia, insa pe 6 martie i-a comunicat ca va lua masurile care se impun, daca va fi cazul, intr-un alt dosar in care s-a dispus prelungirea masurii controlului judiciar pentru omul de afaceri, punand astfel presiune pe el dupa discutiile contradictorii dintre acesta si Sergiu Lucinschi pe tema banilor.

In ce il priveste pe Radu Pricop, acesta este acuzat ca l-a sprijinit pe fiul fostului presedinte moldovean prin redactarea, in anul 2013, a plangerii penale ce face obiectul unui dosar penal.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#procuror DIICOT urmarit penal Lucinschi, #Radu Pricop complicitate santaj, #Radu Pricop urmarit penal, #Sergiu Lucinschi santaj, #Sergiu Lucinschi DNA , #DNA