Dosarul referendumului: Descinderi ale procurorilor DNA - cei care au votat, interogati (Video)

Marti, 14 August 2012, ora 13:24
8462 citiri
Dosarul referendumului: Descinderi ale procurorilor DNA - cei care au votat, interogati (Video)
Foto: Arhiva

In comuna Dragotesti, judetul Gorj, trei procurori au chemat la audieri circa 40 de persoane pe care le-au interogat daca au votat sau nu.

DNA confirma intr-un comunicat de presa implicarea in dosarul referendumului.

"Procurorii DNA efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta acestei institutii in legatura cu organizarea si desfasurarea refeerndumului din 29 iulie", se arata intr-un comunicat de presa al DNA, in care se mai precizeaza ca nu pot fi oferite date suplimentare "avand in vedere stadiul cercetarilor".

Suspiciunile procurorilor privesc veridicitatea semnaturilor de pe listele de vot. Actiunea de la Dragotesti face parte dintr-o actiune de verificare a justetei plangerilor penale depuse in legatura cu desfasurarea referendumului.

Primarul comunei, Vili Pasare (USL), sustine ca cei trei procurori aveau listele electorale subliniate in dreptul anumitor persoane. Toate aceste persoane votasera insa, se pare, semnatura lor aparea in dreptul altor cetateni. La audieri, ar fi fost chemat inclusiv un batran de 77 de ani a carui semnatura era in dreptul unei alte persoane.

Audierile celor 40 de persoane au inceput luni dimineata si s-au incheiat pana spre seara, fiind chemat inclusiv primarul. "Foarte multi cetateni sunt indignati de treaba asta, ca la Cuca Macaii vin sa ancheteze cum s-a votat. Foarte muti cetateni sunt speriati, va fi foarte greu sa mai vina la vot la alegerile parlamentare", a spus primarul Pasare (foto) la Romania TV.

Pasare a aratat ca prezenta vot in comuna a fost de 85%, pe listele suplimentare votand inclusiv persoane din Ilfov si Bucuresti. Primarul a admis ca s-a implicat in mobilizarea cetatenilor sa mearga la vot, dar implicarea "a fost in limite legale". Vili Pasare suspecteaza ca demersul procurorilor il are ca promotor pe senatorul Ion Ruset, presedinte al PDL Gorj si fost primar al comunei.

Potrivit informatiilor Romania TV, procurorii au inceput o actiune de amploare privind verificarea plangerilor penale depuse la Parchet in legatura cu corectitudinea desfasurarii referendumului. Este vorba de 257 de asemenea plangeri in 15 judete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA ancheta Dragotesti referendum, #DNA referendum Dragotesti, #romani anchetati referendum , #DNA
Comentarii