Fosta consiliera a lui Gabriel Oprea retinuta in dosarul lui Horia Georgescu

Luni, 16 Martie 2015, ora 17:41
4406 citiri
Fosta consiliera a lui Gabriel Oprea retinuta in dosarul lui Horia Georgescu
Foto: Gorjeanul/Arhiva

Fosta consiliera a lui Gabriel Oprea, Ingrid Mocanu Popa, a fost retinuta, luni, in acelasi dosar in care a fost retinut si presedintele ANI, ea fiind suspectata ca a participat, alaturi de alti membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despagubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Ingrid Popa Mocanu a fost scoasa din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), avand catuse la maini, si a fost urcata intr-o masina a Politiei, ea fiind transportata la Arestul Central.

"Nu am facut nimic. Sunt faptele evaluatorilor. Eu nu am produs niciun prejudiciu", a spus Ingrid Mocanu Popa la iesirea din DNA.

Seful ANI, Horia Georgescu, retinut: Prejudiciu de 75 de milioane de euro - acuzatiile oficiale ale DNA (Video)

Ingrid Mocanu Popa, fosta consiliera a ministrului Afacerilor Interne Gabriel Oprea, a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din iunie 2008 pana in martie 2009, fiind eliberata atunci din functie prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detasata la ANRP de la Ministerul Justitiei, in decembrie 2007, unde pana in iunie 2008 a ocupat functia de director al Directiei pentru coordonarea si controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare.

Ea a fost angajata la Ministerul de Justitie din octombrie 1998, in urma promovarii examenului de admitere in magistratura, si a lucrat la Directia Juridica pana in 2005, apoi la Directia Elaborare Acte Normative, pana in decembrie 2007, cand a fost detasata la ANRP. In perioada in care a fost vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Directia pentru controlul legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare, avand rang de subsecretar de stat. In 2013, Ingrid Mocanu Popa a fost detasata de la MJ la MAI, unde a fost consilier al ministrului Oprea.

Seful ANI, Horia Georgescu, a fost retinut: Declaratii in catuse la iesirea de la DNA (Video)

E urmarita penal si intr-un alt dosar

Ingrid Mocanu Popa este urmarita penal si in dosarul in care este acuzata ca, impreuna cu fostul secretar general adjunct din MAI Mihai Sova, ar fi fotocopiat documente cu informatii nepublice pentru a obtine foloase si au luat informatii din documente ale DNA care priveau doua dosare.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2014 - ianuarie 2015, Ingrid Mocanu Popa i-ar fi permis accesul secretarului general adjunct al MAI Mihai Sova la documente care contineau informatii nedestinate publicitatii si la care acesta nu avea acces, conform atributiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat, pentru a obtine foloase necuvenite.

In 14 ianuarie, Mocanu si Sova au fost audiati la DNA, in urma mai multor perchezitii care au avut loc in birourile lor din MAI si la locuintele acestora. Dupa ce au fost audiati si li s-a adus la cunostinta acuzatiile, cei doi au fost lasati sa plece de la DNA.

Seful ANI, Horia Georgescu, a fost retinut: Audieri pe banda rulanta la DNA

Ingrid Mocanu Popa a fost retinuta in acelasi dosar in care fostul presedinte al ANRP, Ingrid Zaarour a fost pusa sub control judiciar si presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, retinut.

Cei trei, alaturi de ceilalti membri ai Comisiei Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor au aprobat despagubiri pentru trei imobile, pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele legii, supraevaland aceste bunuri cu aproximativ 75 de milioane de euro, potrivit DNA.

Ingrid Popa Mocanu, Ingrid Zaarour si Horia Georgescu sunt acuzati de abuz in serviciu.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#vicepresedinta ANRP retinuta Horia Georgescu, #consiliera Gabriel Oprea retinuta , #DNA