Fosti oficiali ai judetului Calarasi, urmariti penal de DNA - sunt vizate si terenuri din Nana

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 15:33
5836 citiri
Fosti oficiali ai judetului Calarasi, urmariti penal de DNA - sunt vizate si terenuri din Nana
Foto: Adevarul

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat inceperea urmaririi penale pentru mai multi fosti oficiali ai judetului Calarasi, intr-un dosar de improprietarire ilegala cu terenuri ale Institutului de Cercetare Agricola de la Fundulea. Printre terenurile in cauza se afla si parcele din comuna Nana.

"Prin aceasta operatiune s-a produs o paguba patrimoniului statului, constand in diminuarea acestuia cu terenul dezafectat din domeniul public", se arata intr-un comunicat al DNA remis Ziare.com.

Prejudiciul estimat de DNA ar putea fi intre valoarea de 1.486.905 euro si 59.476.200 de euro, in functie de identificarea valorii celor aproape 2.000 de hectare care ar fi fost retrocedate ilegal.

Fostii oficiali calaraseni implicati in cazul instrumentat de DNA sunt: Serban Jenel, fost prefect al judetului Calarasi, Coman Cornel, fost subprefect al judetului Calarasi, Clabescu Doru Eduard, fost subprefect al judetului Calarasi, Ifrim Elena, fost sef serviciu - Institutia Prefectului.

De asemenea, Nabargeac Ion, fost director la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi, Dobre Aurelian, fost director executiv in Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Calarasi, Jarul Eugen, fost sef al Administratiei Domeniilor Statului - sucursala Calarasi; Psanu Stelian, fost director al Societatii Nationale "Imbunatatiri Funciare" Calarasi, Tudone Dumitru, fost secretar general, Consiliul Judetean Calarasi.

Mai sunt urmariti penal de DNA Marinescu Badea, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti la data comiterii infractiunii; Titu Ana, fost director al Directiei Silvice Calarasi si Buruiana Cornel, reprezentant al Asociatiei Nationale a Proprietarilor de Pamant si de Paduri "Propact" la data comiterii infractiunii.

Faptele au avut loc in anul 2007, si au ca obiect terenuri din localitatile Fundulea, Tamadau, Gurbanesti, Sarulesti, Nicolae Balcescu, Valea Argovei, Nana, Lehliu, si Lupsanu.

Comuna Nana a intrat prima oara in atentia opiniei publice dupa ce s-a aflat ca fiica presedintelui Romaniei, Ioana Basescu, a cumparat aproape 200 de hectare in zona cu un credit de la CEC de peste un milion de euro.

Parlamentul Romaniei a infiintat ulterior o comisie care sa cerceteze neregulile legate de retrocedarile de proprietati din comuna Nana, a carei activitate s-a terminat neconcludent, documentele sale fiind preluate de Parchetul General.

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA urmarire penala oficiali Calarasi, #Calarasi oficiali urmariti penal, #Calarasi Nana DNA Fundulea , #DNA