Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:36
3124 citiri
Fraude la referendum: Trimiteri in judecata la Bolintin Vale - frauda de 20%
Foto: Arhiva

Doi fosti membri ai unei sectii de votare din localitatea Bolintin Vale, judetul Ilfov, au fost trimisi in judecata vineri pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Este vorba despre Ceausu Dumitra, fost presedinte al sectiei de votare respective, si Prodan Niculae, membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Public.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca inculpata Ceausu Dumitra a falsificat lista suplimentara aferenta urnei mobile, prin certificarea acesteia (ca urmare a aplicarii semnaturii), desi lista continea mentiuni false, respectiv un numar de 10 persoane figurau de 2 ori in aceasta lista.

Totodata, inculpatul Prodan Niculae, in calitate de membru al biroului electoral al aceleiasi sectii de votare din Bolintin Vale, insarcinat cu deplasarea cu urna mobila la domiciliul persoanelor inscrise in lista suplimentara, a falsificat aceasta lista, in sensul ca a permis ca, in cazul mai multor persoane care figurau pe lista, semnatura sa fie executata de alte persoane decat cele ale caror date erau inscrise in acest document, inclusiv de inculpat, fapta urmata de introducerea in urna mobila a unui numar corespunzator de buletine de vot.

Din rechizitoriul procurorilor reiese ca au fost fraudate un numar de 130 voturi, reprezentand un procent de aproape 20% din numarul total de voturi exprimate.

Dosarul a fost inaintat, spre solutionare Judecatoriei Bolintin Vale.

In urma cu doua zile, trei membri ai unei foste sectii de votare dintr-o comuna mehedinteana au fost trimisi in judecata pentru fraude la referendum. Cei trei sunt inculpati pentru infractiuni similare, mai exact pentru fraudarea rezultatelor cu ajutorul urnei mobile, 137 de voturi din totalul de 1.440 fiind fraudate.

Tot in urma cu cateva zile au fost trimisi in judecata 11 membri ai unei foste sectii de votare din judetul Constanta, despre care procurorii sustin ca au fraudat 402 voturi din totalul de 2.842 de alegatori inscrisi in listele respectivei sectii.

C.B.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#fraude referendum trimitere judecata, #Bolintin judecata fraude referendum , #DNA