Ioan Niculae are cinci lucrari stiiintifice scrise in 74 de ore si 45 de minute - motivare (Video)

Vineri, 04 Martie 2016, ora 22:42
7826 citiri
Ioan Niculae are cinci lucrari stiiintifice scrise in 74 de ore si 45 de minute - motivare (Video)
Foto: Arhiva (Digi24)

Magistratii de la Tribunalul Dambovita arata, in motivarea deciziei de respingere a liberarii conditionate a omului de afaceri Ioan Niculae, ca acesta a lucrat pentru cele cinci lucrari stiintifie publicate cat se afla in detentie 74 de ore si 45 de minute, respectiv 14 ore pentru o carte.

In motivarea deciziei, magistratii noteaza ca, potrivit pontajelor de la dosarul lui Niculae, acesta a scris carti cu valoare stiintifica in doar cateva ore, la Penitenciarul Gaiesti, informeaza News.ro.

Cel mai mult - 22 de ore si 40 de minute - Niculae a stat sa scrie "Bioetanolul - combustibilul viitorului", in timp ce pentru a scrie "Biodieselul - motorina ecologica" a stat 0 ore.

"Valorificarea energetica a biomasei" a fost pontata ca lucrata in 16 ore, "Orientari moderne in productia vegetala" - in 18 ore iar "Tehnologii moderne in productia vegetala" - in 16 ore.

Astfel rezulta o medie de 14 ore si 30 de minute pentru fiecare lucrare stiintifica dintre cele cinci publicate de Ioan Niculae in cele 202 zile executate pana la momentul procesului.

Avocatii lui Ioan Niculae au cerut instantei liberarea acestuia avand in vedere faptul ca a participat la 22 de programe educationale si a desfasurat activitati lucrative care i-ar da un castig de 171 de zile ca urmare a muncii prestate. De asemenea, avocatii au cerut instantei sa ia act de caracterizarea facuta de comisia de liberare din penitenciar din care reiese ca Ioan Niculae a avut un comportament bun fata de personal si fata de colegii sai si a fost recompensat de doua ori fara sa fie vreodata sanctionat disciplinar.

Ioan Niculae, Balzac de Romania: Cate carti sustine ca a scris in inchisoare si cine certifica

Judecatorii au considerat insa ca simpla indeplinire a conditiilor minime de liberare conditionata nu inseamna neaparat ca sunt obligati sa admita aceasta cerere.

De asemenea, magistratii au aratat ca nu rezulta din documente in ce constau cele 171 de zile de munca respectiv care sunt cele 150 de zile care ar trebui scazute pentru cartile publicate si cele 21 de zile lucrate efectiv.

Ioan Niculae renunta la cele 150 de zile obtinute pentru ca a scris 5 carti in inchisoare (Video)

Ioan Niculae, avand in vedere ca are peste 60 de ani, poate fi eliberat dupa ce executa o treime din cei doi ani si sase luni la care a fost condamnat, respectiv 304 zile. El a executat efectiv, la data pronuntarii, doar 202 zile din pedeapsa.

"Instata de control judiciar nu are convingerea ca procesul de resocializare a fost finalizat si condamnatul a dat dovezi ca a inteles scopul pedepsei", arata magistratii in motivarea deciziei.

Ioan Niculae a fost condanat pe 2 aprilie 2015 la doi ani si sase luni de inchisoare pentru fals in inscrisruri sub semnatura privata in dosarul "Mita la PSD". In hotararea de condamnare se arata ca, in calitatea sa de actionar principal al grupului Interagro, ar fi cerut, in acte, un studiu Insomar pentru calitatea constructiilor din Romania insa, in realitate, banii erau destinanti finatarii ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ioan Niculae carti inchisoare, #Ioan Niculae liberare conditionata , #DNA