Judecatorul acuzat ca a primit spaga-n oua si miere, arestat

Marti, 24 Iunie 2014, ora 09:17
2837 citiri
Judecatorul acuzat ca a primit spaga-n oua si miere, arestat
Foto: luju.ro

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, luni seara, arestarea judecatorului Bogdan Barbuta, a procurorului Dumitru Dimbu si a omului de afaceri Constantin Babiuc, toti din judetul Suceava, in dosarul terenurilor de peste 41 de hectare atribuite ilegal prin hotarari judecatoresti.

Anterior, DNA ii retinuse pe cei trei pentru 24 de ore si declansase urmarirea penala, pentru o larga gama de infractiuni precum trafic de influenta, abuz in serviciu, complicitate la santaj, favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei, obtinere de foloase necuvenite pentru sine, santaj, dare de mita, cumparare de influenta, influentarea declaratiilor, instigare la marturie mincinoasa, multe din acestea fiind in forma continuata, potrivit Mediafax.

Judecator suspectat de DNA ca se dedulcise la spaga in miere, ciocolata si oua

Hotararea Curtii de Apel nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema. In acelasi dosar au fost formulate acuzatii penale fata de alte zece persoane, potrivit DNA.

Conform procurorilor, in intervalul 22 martie 2005 - 18 octombrie 2005, judecatorul Bogdan Barbuta, la solicitarea omului de afaceri Constantin Gavril Babiuc, a pronuntat 69 de hotarari judecatoresti nelegale prin i s-a recunoscut lui Babiuc dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 41,59 hectare.

Ulterior, omul de afaceri a vandut terenurile dobandite nelegal, obtinand un profit de aproximativ patru milioane de lei.

Procurorii DNA au determinat si faptul ca grupul infractional a actionat pentru a exercita presiuni asupra proprietarului unei parti dintr-un imobil sa renunte la drepturile sale in favoarea unei persoane din anturajul omului de afaceri Constantin Babiuc.

Cazul a iesit in evidente si prin ineditul bunurilor oferite ca mita catre factorii care influentau deciziile judecatoresti. Pe langa bani, judecatorul Barbuta ar fi primit, pentru a da decizii favorabile in dosarele pe care le avea de judecat, ciocolata, bauturi alcoolice, 35 de oua, carne de porc, gaini, lucrari dentare sau miere.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#judecator Barbuta procuror arestati, #Curte Apel judecator arestat, #procuror judecator Suceava arestati , #DNA
Comentarii