Lucian Onea si-ar fi dat demisia de la sefia DNA Ploiesti

Marti, 22 Mai 2018, ora 18:08
2795 citiri
Lucian Onea si-ar fi dat demisia de la sefia DNA Ploiesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Lucian Onea a demisionat, marti, din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Lucian Onea s-a prezentat marti la Parchetul General pentru ca procurorii sa ii aduca la cunostinta acuzatiile dintr-un dosar deschis pe numele sau.

La iesire el a precizat ca anchetatorii urmeaza sa administreze probe pentru aflarea adevarului.

"Mi-au fost aduse la cunostinta acuzatiile. Urmeaza sa administram probe in vederea aflarii adevarului. Fiecare o sa raspunda pentru faptele pe care le-a facut", a spus Onea.

Totodata, Lucian Onea s-a declarat nevinovat in acest dosar.

Seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, si fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmariti penal intr-un dosar aflat pe rolul Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt acuzati de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat, pe 13 februarie, ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza constituita in urma unei plangeri formulate dupa difuzarea inregistrarilor de la DNA Ploiesti.

"Sectia de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza penala constituita ca urmare a inregistrarii unei plangeri penale si care vizeaza aspectele prezentate de catre mass-media. Totodata, Inspectia Judiciara - din oficiu si la solicitarea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectueaza verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleasi aspecte", preciza PICCJ.

Amintim ca Antena3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe inregistrari audio in care erau redate presupuse discutii ale procurorului-sef al Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis in judecata intr-un caz de coruptie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Lucian Onea demisie DNA Ploiesti, #sef DNA Ploiesti demisie , #DNA