Lucian Onea si-ar fi dat demisia de la sefia DNA Ploiesti

Marti, 22 Mai 2018, ora 18:08
2795 citiri
Lucian Onea si-ar fi dat demisia de la sefia DNA Ploiesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Lucian Onea a demisionat, marti, din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Lucian Onea s-a prezentat marti la Parchetul General pentru ca procurorii sa ii aduca la cunostinta acuzatiile dintr-un dosar deschis pe numele sau.

La iesire el a precizat ca anchetatorii urmeaza sa administreze probe pentru aflarea adevarului.

"Mi-au fost aduse la cunostinta acuzatiile. Urmeaza sa administram probe in vederea aflarii adevarului. Fiecare o sa raspunda pentru faptele pe care le-a facut", a spus Onea.

Totodata, Lucian Onea s-a declarat nevinovat in acest dosar.

Seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, si fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmariti penal intr-un dosar aflat pe rolul Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt acuzati de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat, pe 13 februarie, ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza constituita in urma unei plangeri formulate dupa difuzarea inregistrarilor de la DNA Ploiesti.

"Sectia de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza penala constituita ca urmare a inregistrarii unei plangeri penale si care vizeaza aspectele prezentate de catre mass-media. Totodata, Inspectia Judiciara - din oficiu si la solicitarea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectueaza verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleasi aspecte", preciza PICCJ.

Amintim ca Antena3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe inregistrari audio in care erau redate presupuse discutii ale procurorului-sef al Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis in judecata intr-un caz de coruptie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Lucian Onea demisie DNA Ploiesti, #sef DNA Ploiesti demisie , #DNA