Omul de afaceri Ioan Niculae, urmarit de DNA si in inchisoare: Perchezitii intr-un nou dosar (Video)

Joi, 23 Iulie 2015, ora 08:41
5268 citiri
Omul de afaceri Ioan Niculae, urmarit de DNA si in inchisoare: Perchezitii intr-un nou dosar (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA fac perchezitii, joi dimineata, la firma InterAgro controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, precum si la locuintele acestuia, intr-un nou dosar de coruptie.

DNA anunta, intr-un comunicat de presa, ca se "efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice (evaziune fiscala si spalare de bani), comise in perioada 2008-2009".

Astfel, procurorii descind la 11 adrese din Bucuresti si judetele Teleorman si Prahova, la sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. DNA nu specifica despre ce firme sau persoane este vorba.

Totusi, televiziunile de stiri au transmis pe surse ca perchezitiile il vizeaza pe omul de afaceri Ioan Niculae, aflat in inchisoare dupa ce a fost condamnat intr-un alt caz de coruptie. Prejudiciul in acest nou dosar s-ar ridica la doua milioane de euro, arata Digi 24.

Surse citate de Mediafax precizeaza ca perchezitiile se desfasoara la actualul domiciliu al lui Nicuale din Zimnicea, la resedinta acestuia din judetul Teleorman - in apropiere de Zimnicea, unde se afla si casa lui de vanatoare -, dar si la resedinta din Busteni a omului de afaceri.

Descinderile vizeaza si fostul domiciliu al lui Ioan Nicuale, actuala locuinta a Adinei Elena Niculae, din Sectorul 1 al Capitalei, precum si sediul InterAgro din Bucuresti, sediul social InterAgro din Zimnicea si societatea Intervitt SRL din Teleorman.

Aceleasi surse au spus ca procurorii investigheaza "inginerii financiare" in care ar fi implicat omul de afaceri. Joi au loc doar perchezitii in acest dosar, nu si audieri.

Tranzactii dubioase

Ancheta DNA ar viza, potrivit unor surse citate de Agerpres, mai multe infractiuni semnalate de ANAF referitoare la tranzactii comerciale dintre firmele InterAgro si Libarom Agri privind materiale de promovare.

Fiscul a sesizat procurorii anticoruptie dupa ce a constatat neregului in urma unei inspectii la InterAgro, privind contracte cu Libarom si Insomar Cercetari si Marketing Politic.

In Raportul de Inspectie Fiscala se precizeaza ca, in intervalul 2008-2009, intre firmele InterAgro si Libarom s-au desfasurat mai multe tranzactii in baza unui contract ce avea ca obiect "realizarea, prelucrarea si implementarea de catre prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) si plasarea acestora pe suporturi media".

In contract se mentiona ca InterAgro urma sa achite zece milioane de euro cu titlu de onorariu. Libarom a emis catre InterAgro facturi in valoare totala de peste 43 de milioane de lei, iar intre cele doua societati au fost intocmite procese verbale care atestau indeplinirea obligatiilor asumate prin contract, au mai spus sursele citate.

Totusi, InterAgro nu poate justifica prin documente sa serviciile au fost intr-adevar executate. De asemenea, firma ar fi inregistrat in contabilitate, ilegal, cheltuieli deductibile in valoare de peste 36 de milioane de lei, pe baza actelor emise de Libarom.

Mita la PSD: Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati la inchisoare cu executare (Video)

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, in aprilie, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD". Acesta a fost incarcerat la Penitenciarul Giurgiu si i-a fost confiscata suma de 641.000 de lei.

Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, este considerat cel mai bogat roman, figurand si in Top Forbes International realizat in acest an pe locul 1442, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ioan Niculae perchezitii DNA, #Ioan Niculae DNA , #DNA