Perchezitii DNA in Bucuresti si 11 judete: Contracte suspecte la CFR Calatori si CJ Timis (Video)

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 12:38
5338 citiri
Perchezitii DNA in Bucuresti si 11 judete: Contracte suspecte la CFR Calatori si CJ Timis (Video)

Procurorii DNA fac perchezitii, miercuri, la depourile CFR Calatori din Bucuresti si inca opt orase, in dosarul de coruptie in care sunt implicati mai multi alesi locali din judetul Timis, printre care si Titu Bojin (PSD), seful CJ Timis.

Descinderile au loc la depourile CFR Calatori din Capitala si din orasele Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Arad, Suceava si Iasi, potrivit Mediafax.

CFR Calatori a fost vizata, miercuri dimineata, si de catre anchetatorii DIICOT, care au facut perchezitii la mai multe societati comerciale ce au incheiat contracte cu CFR Calatori, intr-un dosar mai vechi in care prejudiciul se ridica la 34 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Directiei.

Ancheta la CFR Regi ai asfaltului, saltati de DIICOT pentru delapidare si spalare de bani

Dosarul instrumentat de DIICOT este distinct fata de cel deschis de DNA, in care procurorii anticoruptie au descins anterior, miercuri dimineata, la 48 de adrese din mai multe judete, inclusiv la 20 de institutii publice.

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean Timis si 17 primarii - Seful CJ, Titu Bojin, ridicat de acasa

Printre acestea se numara Consiliul Judetean Timis, Directia Prestari Servicii din CJ Timis, Asociatia Dezvoltare Intercomunitara Apa - Canal Timis si Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului Bucuresti.

17 primari, la audieri

Potrivit surselor Mediafax, 17 edili vor fi ridicati in baza mandatelor de aducere si audiati la DNA Timis, in calitate de suspecti. Printre acestia se numara primarul orasului Buzias Alger Viorel Ilas, primarul orasului Recas Ion Alin Neamtu, primarul comunei Boldur, Constantin Cristian Stoi, primarul comunei Parta, Mihai Petricas, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Iona Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion si primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu.

Ei vor fi insotiti la audieri de primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Dariu Adrian Postelnicu, primarul comunei Comlosu Mare, Ovidiu Nicolae Stefanescu, primarul comunei Cheveresu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Carpinis, Ioan Sima, primarul comunei Sandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, si primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

De asemenea, la DNA vor fi dusi Claudiu Ilas - managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros - director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci - director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion - directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld - directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara.

Presiuni facute de seful CJ Timis

Surse judiciare citate de Agerpres au aratat ca noua depouri ale CFR Calatori ar fi incheiat contracte de furnizare de produse, in mod fraudulos, cu firma Ecomet West SRL, care este controlata de un apropiat al sefului CJ Timis. Valoarea toatala a contractelor s-ar ridica la peste 170.000 de lei.

Contractele, in valoare de pana la 25.000 de lei fiecare, au fost incheiate in 2014, intre depourile CFR Calatori din Bucuresti, Arad, Timisoara, Brasov, Sibiu, Galati, Cluj, Iasi, Suceava si Ploiesti si firma Ecomet West SRL, controlata de George Didila.

Sursele mentionate spun ca Teodor Alexandru Gavris, director in cadrul CFR Calatori, ar fi cel care i-a determinat pe sefii de depouri sa atribuie contracte ilegal, prin fraudarea procedurilor de achizitie.

Ecomet West ar fi beneficiat si de alte contracte de achizitii, incheiate cu primarii si alte institutii publice din judetul Timis, dupa ce Titu Bojin ar fi exercitat o serie de presiuni.

Perchezitii la 20 de institutii publice

Procurorii DNA au descins miercuri dimineata la Consiliul Judetean Timis si alte 19 institutii publice. Potrivit televiziunilor de stiri, anchetatorii DNA si ofiteri ai Jandarmeriei au cautat documente la sediul CJ Timis, dar si la locuinta lui Titu Bojin.

Persoanele vizate de ancheta sunt audiate la sediul DNA Timis, dar si la Bucuresti. Potrivit presei locale, seful CJ Timis a fost ridicat de DNA de acasa (din comuna Remetea Mare) si dus la sediul Palatului Administrativ pentru perchezitiile efectuate in dosar. La intrarea in sediul CJ, Titu Bojin a declarat ca nu stie ce vizeaza ancheta.

Ulterior, Bojin a fost luat de mascati din sediul institutiei si dus la Bucuresti cu o duba a Jandarmeriei, pentru a da explicatii in fata procurorilor de la sediul DNA din Capitala.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Titu Bojin este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu, iar ancheta vizeaza contracte de achizitii atribuite ilegal de Consiliul Judetean Timis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#perchezitii CFR Calatori, #CFR Calatori dosar Timis, #CFR Calatori DNA , #DNA
Comentarii