Perchezitii DNA la Primaria Capitalei - suspiciuni de coruptie (Video)

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 11:55
7600 citiri
Perchezitii DNA la Primaria Capitalei - suspiciuni de coruptie (Video)
Foto: adevarul.ro

Procurorii DNA fac perchezitii la Primaria Capitalei miercuri, fiind vizat un director din institutie asupra caruia exista suspiciuni de coruptie.

Potrivit Realitatea TV, 24 de perchezitii au loc in acest moment, procurorii ridicand documente care au legatura cu directorul, despre care se cunoaste doar ca il cheama Madalin Dumitru si conduce Directia pentru Infrastructura si Servicii, si o societate comerciala pe care o detine.

De asemenea, perchezitiile au fost efectuate si la domiciliul acestuia.

DNA il suspecteaza pe Madalin Dumitru ca ar fi oferit contracte de infrastructura unor societati pe care le detine.

Potrivt unor informatii furnizate de Digi 24, in dosar mai sunt implicati inca un alt director din Primaria Capitalei, mai multi functionari si oameni de afaceri.

"Vineri, vom avea o sedinta de Consiliu General si vom solicita primarului general care sunt dedesubturile acestei activitati", a declarat Cornel Pieptea, consilier PNL in cadrul Primariei Capitalei, pentru Digi 24.

Consilierii din Primarie Capitalei il fac responsabil pe Sorin Oprescu

La randul sau, Silviu Vaduva, consilier in cadrul Consiliului Generalal Primariei Capitalei, a declarat ca Madalin Dumitru a fost adus in aceasta functie de primarul general Sorin Oprescu, si si-a inceput activitatea odata cu inceperea mandatului lui Sorin Oprescu.

Perchezitii DNA la CJ Cluj: Uioreanu, vizat de acuzatii de luare de mita

Consilierul a sustinut ca Sorin Oprescu este responsabil si pentru actiunile lui Madalin Dumitru. "Are intreaga responsabilitate fata de aceasta numire", a spus Vaduva, adaugand ca sunt multe alte contracte realizate de Primaria Bucurestiului care pot fi suspectate de nereguli.

"De cand a venit domnul Oprescu, toate contractele si-au dublat valoarea. Au fost plati nepotrivite fata de Nelu Iordache si firma lui, plati care nu au avut o acoperire in lucrarile realizate", a spus Vaduva.

Potrivit acestuia, in ultima sedinta a Consiliului General, directorul Madalin Dumitru ar fi incercat sa promoveze proiecte de expropiere de terenuri din Bucuresti care "i-au speriat si pe consilierii PSD".

Perchezitii ale procurorilor DNA au loc si la Cluj, intr-un alt dosar cu suspiciuni de coruptie, care il vizeaza pe liberalul Horia Uioreanu, presedintele CJ Cluj, dar si pe omul de afaceri Ioan Bene.

In dosar ar fi implicati si consilierul judetean Ioan Petrean, profesor universitar, dar si fosta sotie a presedintelui CJ Cluj, Elena Uioreanu. Perchezitii au fost efectuate la domiciliul lui Horea Uioreanu, Aeroportul din Cluj-Napoca, Primaria Cluj si sediul Facultatii de Constructii din Cluj-Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#DNA perchezitii primarie Capitala, #DNA perchezitii coruptie Oprescu, #DNA percheziti director primarie , #DNA
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
DNA este o adevarata institutie de salubrizare civica si publica.
Poza copilul
copilul
rank 1