Presedintele si vicepresedintele CJ Hunedoara scapa de arest - cercetati sub control judiciar

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 22:47
2255 citiri
Presedintele si vicepresedintele CJ Hunedoara scapa de arest - cercetati sub control judiciar

Presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot si Tiberiu Balint, retinuti miercuri de DNA, vor fi cercetati in stare de libertate sub control judiciar, au decis magistratii Tribunalului Alba.

De asemenea, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, viceprimarul comunei Vorta, Pup Emanoil Milica, si omul de afaceri Vasile Axinte, retinuti miercuri seara de procurorii DNA, vor cercetati in stare de libertate sub control judiciar.

Tribunalul Alba a respins joi seara propunerea de arestare preventiva formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pe numele celor cinci inculpati.

Mircea Molot este acuzat de procurorii DNA de fapte de coruptie, anchetatorii sustinand ca, incepand cu 2010, a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns in conturile unor societati care nu indeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnica si/sau profesionala, economico-financiara, precum si experienta similara,

Aceste firme erau controlate de catre persoane din cercul sau relational, respectiv ginerele sau, Robertto Venter Patrick, si alte persoane interpuse devenite formal reprezentanti ai acestor societati.

Molot este acuzat de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, in forma instigarii (doua infractiuni), conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

In ceea ce il priveste pe vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acesta este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (patru acte materiale) si spalare de bani, in forma instigarii.

Presedintele CJ Hunedoara, retinut de DNA: Avea in biroul sau un document cu secrete de stat

Ginerele lui Mircea Molot, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Soimus, este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de complicitate la luare de mita, in forma continuata (21 acte materiale), complicitate la luare de mita, in forma continuata, (trei acte materiale), spalare de bani (doua infractiuni) si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Viceprimarul comunei Vorta, Emanoil Milica Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este acuzat cu privire la savarsirea infractiunilor concurente de dare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), dare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (trei acte materiale) si spalare de bani, in forma complicitatii (doua infractiuni).

Administrator al SC Viva Construct SRL si SC Euro Cons Expert SRL, Vasile Axinte este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de cumparare de influenta in forma continuata (doua acte materiale), dare de mita in forma continuata (21 acte materiale), dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma, (21 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Mircea Molot control judiciar, #Mircea Molot DNA, #Mircea Molot trafic influenta , #DNA