Primaria Constanta: Perchezitiile procurorilor DNA vizeaza constructia locuintelor sociale

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 10:07
2189 citiri
Primaria Constanta: Perchezitiile procurorilor DNA vizeaza constructia locuintelor sociale

Reprezentantii Primariei Constanta au transmis, marti dimineata, un comunicat de presa in care precizeaza ca perchezitiile facute de procurorii DNA la sediul institutiei vizeaza constructia cartierului de locuinte sociale din oras, anchetatorii solicitand documente legate de acest proiect.

"O echipa de procurori de la DNA Bucuresti a descins, marti dimineata, la ora 8.00, la sediul Primariei Constanta. Procurorii au solicitat mai multe documente privind proiectarea si procedurile de achizitie referitoare la construirea campusului social 'Henri Coanda'", se mentioneaza in comunicatul semnat de Biroul de presa al Primariei Constanta.

Perchezitii acasa la Radu Mazare si la Primaria Constanta

In document sunt prezentate detalii ale proiectului cartierului "Henri Coanda", respectiv ca intr-o prima faza au fost construite 906 locuinte pentru persoane nevoiase, fiind mentionate dotarile pe care le are fiecare garsoniera sau apartament.

In comunicat se mai precizeaza ca valoarea investitiei este de aproximativ 31 de milioane de lei.

"Documentele solicitate de procurori sunt pregatite si vor fi predate in scurt timp celor de la DNA", se mai mentioneaza in comunicatul transmis de Primaria Constanta.

De asemenea, procurorii DNA efectueaza perchezitii atat la sediul Primariei Constanta, cat si la locuinta lui Radu Mazare din Mamaia, aflata pe malul lacului Siutghiol. Perchezitiile se desfasoara in absenta lui Mazare, care s-ar afla la Bucuresti, potrivit unor surse din administratia locala.

DNA a anuntat, marti, ca procurorii fac perchezitii la 12 adrese din Constanta, Bucuresti si Dambovita, printre care si la sediul unei institutii publice, intr-un dosar in care se fac cercetari privind fapte de coruptie care ar fi fost comise, in 2011-2013, de functionari cu functii de conducere.

Potrivit sursei citate, ca urmare a autorizarii de catre instanta, sunt facute perchezitii la 12 adrese din municipiile Constanta, Bucuresti si din judetul Dambovita, una dintre acestea fiind la sediul unei institutii publice.

Anterior, surse judiciare afirmau ca procurorii DNA fac perchezitii la Primaria Constanta si la locuinta lui Radu Mazare, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie.

Primarul Constantei, Radu Mazare, spunea, in 24 martie, ca DNA il vizeaza intr-o noua ancheta, privind modul in care a fost construit cartierul de locuinte sociale din oras, procurorii solicitand primariei mai multe documente legate de aceasta investitie, in valoare totala de sapte milioane euro. El a sustinut ca a construit cel mai ieftin din Romania, dar cu toate acestea procurorii DNA il verifica tot pe el.

Primaria Constanta a finalizat in vara anului trecut acest cartier de locuinte sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent si premierul Victor Ponta.

Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinte - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu doua camere si 171 de apartamente cu trei camere. In cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#perchezitii Primaria Constanta, #DNA locuinte sociale Constanta, #perchezitii DNA Constanta , #DNA