Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, trimis in judecata pentru coruptie

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 19:06
2335 citiri
Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, trimis in judecata pentru coruptie
Foto: Evenimentul Zilei (Arhiva)

Procurorii DNA Constanta au dispus, vineri, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei, pentru infractiuni de abuz in serviciu in forma continuata, tentativa de abuz in serviciu, dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat.

Aceeasi masura a fost luata si impotriva judecatoarei Corina Eugenia Jianu, in stare de libertate, pentru abuz in serviciu si luare de mita, precum si a inculpatilor Isidor Gurgu, aflat sub control judiciar pe cautiune, si SC "Dormarbib Group" SRL pentru infractiunile de spalare de bani, complicitate la tentativa de abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat.

Primarul din Navodari, arestat

Trimisi in judecata au mai fost Victoria Capatana, in stare de libertate, pentru complicitate la abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat, Constantin Florin Idvu, in stare de libertate, pentru infractiuni de spalare de bani si constituire a unui grup infractional organizat si Vasile Alexandru Manu, membru in Adunarea generala a Asociatiei Fotbal Club Sageata Navodari la data comiterii faptelor, in stare de libertate, pentru comiterea infractiunii de spalare a banilor.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2010-2011, in calitate de primar al orasului Navodari si de presedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din Navodari, inculpatul Matei Nicolae a procedat la reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate in intravilanul localitatii Navodari, pe malul Marii Negre, cu incalcarea dispozitiilor legale ce reglementeaza desfasurarea acestei proceduri administrative, dar si a dispozitiilor definitive si irevocabile ale instantei de judecata.

Astfel, s-a produs un prejudiciu in dauna primariei Navodari de 104.988.896 lei (aproximativ 25 milioane euro), reprezentand contravaloarea terenurilor respective, cu obtinerea unor importante avantaje patrimoniale de catre persoane apropiate.

Primarul orasului Navodari, suspendat din functie

In cauza, a fost dispusa masura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri ce apartin inculpatilor SC Dormarbib Group SRL, Idvu Constantin Florin, Matei Nicolae, Manu Vasile Alexandru si Capatana Victoria.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanta, cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Procurorii DNA au mentionat ca, pe 10 decembrie 2012, inculpatul Matei Nicolae a fost trimis in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de dare de mita, dupa ce i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#primar Navodari judecata mita, #Nicolae Matei arestat coruptie , #DNA