Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, audiat la DNA

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 11:27
2314 citiri
Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, audiat la DNA

Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Traian Basescu, urmarit penal pentru complicitate la santaj, a venit vineri la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care Sergiu Lucinschi este acuzat ca a constrans un om de afaceri sa ii dea patru milioane de euro ca sa isi retraga o plangere de la DIICOT.

La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a ajuns in jurul orei 10.45, fiind insotit de avocatul sau, Radu Pricop nu a facut nicio declaratie.

Avocatul Radu Pricop a fost si marti la Directia Nationala Anticoruptie, insa atunci doar i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru complicitate la santaj, el spunandu-le anchetatorilor ca va reveni in zilele urmatoare pentru a da declaratii.

Dosarul fiului lui Lucinschi: Un procuror DIICOT, urmarit penal alaturi de Radu Pricop - ce acuzatii aduce DNA

Radu Pricop este acuzat in dosarul in care Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, este urmarit penal pentru santaj si trafic de influenta. In acelasi dosar, Constantin Comaneanu, ofiter de politie la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, este acuzat de luare de mita, iar procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, de complicitate la santaj.

Instanta suprema a decis, miercuri, cercetarea sub control judiciar a lui Sergiu Lucinschi si arestarea preventiva a lui Constantin Comaneanu, dupa, ce in noaptea de luni spre marti, ambii au fost retinuti pentru 24 de ore.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop si de procurorul Remus Tudoran Jurj, l-a constrans pe omul de afaceri Alexandru Horpos sa ii dea patru milioane de euro, pentru a-si retrage o plangere formulata la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infractiuni, printre care si gestiune frauduloasa.

De asemenea, inculpatul i-ar fi promis omului de afaceri ca va face demersurile necesare astfel incat sa fie schimbata incadrarea juridica a tuturor faptelor in infractiunea de "gestiune frauduloasa", pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza.

Acuzatiile DNA pentru ginerele lui Basescu

Radu Pricop l-ar fi sprijinit in activitatea infractionala pe Sergiu Lucinschi prin redactarea, in anul 2013, a plangerii penale care face obiectul unui dosar penal si prin formularea ulterioara, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, a mai multor solutii nelegale, pentru remiterea sumei de patru milioane de euro catre Lucinschi, inclusiv cea privind recunoasterea unei datorii fictive, care a fost acceptata de omul de afaceri, "sub imperiul constrangerilor repetate", sustin procurorii.

Anchetatorii mai spun ca, in perioada ianuarie 2015-martie 2015, Remus Tudoran Jurj, in calitate de procuror DIICOT, avand in instrumentare doua dosare penale care il priveau pe acelasi om de afaceri, l-a sprijinit in mod constant pe Sergiu Lucinschi, prin dirijarea unor momente ale anchetei penale intr-o maniera fie favorabila, fie nefavorabila omului de afaceri cercetat, in functie de cum decurgeau discutiile pentru remiterea banilor.

Al doilea dosar pentru Radu Pricop

Avocatul Radu Pricop mai este urmarit penal de procurorii DNA, intr-un alt caz, pentru fals si inselaciune in dosarul "Mosia Bratienilor", privind retrocedari ilegale de terenuri din Arges, in care este implicata si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, ca parte civila.

Presa a relatat ca dosarul vizeaza un teren de 90 de hectare din localitatea Stefanesti (Arges), care a apartinut familiei Bratianu si care ar fi fost retrocedat ilegal.

Astfel, Radu Pricop ar fi cumparat, impreuna cu cele 11 persoane vizate in dosar, drepturi de mostenire asupra terenului respectiv de la urmasii familiei Bratianu. Dupa ce a castigat mai multe procese in instanta cu statul roman, Radu Pricop si partenerii sai au obtinut de la ANRP despagubiri de 10 milioane de euro, folosind insa documente false.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Radu Pricop audiat DNA, #ginere Basescu DNA , #DNA