Retrocedari ilegale: Nume grele din PSD, implicate in dosar - Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 11:23
5764 citiri
Retrocedari ilegale: Nume grele din PSD, implicate in dosar - Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc
Foto: Realitatea TV

Liderul senatorilor PSD Ilie Sarbu a fost, miercuri, la sediul DNA Brasov, fiind chemat in dosarul retrocedarilor ilegale in care ar fi cercetat si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

In dosarul instrumentat de DNA mai sunt implicati doi avocati, unul fiind deputatul social-democrat Ioan Avram, si trei magistrati.

Ilie Sarbu a fost abordat de jurnalisti la intrarea in cladirea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov, unde a venit insotit de avocat, insa nu a vrut sa dea declaratii. El a ajuns la DNA in jurul orei 10.40.

Dupa aproape o ora, in jurul orei 11.30, Sarbu a iesit din sediul DNA si le-a spus jurnalistilor ca nu a fost audiat, apoi s-a urcat in masina si a plecat.

Digi 24 a transmis ca Ilie Sarbu este chiar urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale, senatorul fiind acuzat de fapte de coruptie. Ilie Sarbu a coordonat activitatea Romsilva, care a gestionat terenurile vizate in acest dosar, insa retrocedarile au avut loc ulterior.

De asemenea, Realitatea TV transmite ca si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc este cercetat in acest dosar. Hrebenciuc a fost citat sa dea explicatii la DNA Brasov. In scurt timp, social-democratul a fost adus la sediul DNA Brasov cu jandarmii, insa nu a facut nicio declaratie in fata presei.

El a ajuns la DNA in jurul orei 12.00, cu o masina a Jandarmeriei. Hrebenciuc a spus ca nu stie in ce calitate a fost citat, fara sa mai faca alte declaratii.

Retrocedari ilegale: Perchezitii DNA la trei judecatori si un parlamentar

La DNA s-a prezentat in aceasta dimineata si Ioan Adam, membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, insa nici el nu a dat detalii despre dosarul in care a fost audiat. "Probleme profesionale confidentiale", le-a spus Adam reporterilor.

Aviz pentru arestarea preventiva a sotiei lui Ioan Adam

Surse citate de televiziuni au transmis ca, pe langa Ioan Adam, in dosar ar fi implicati si trei judecatori, dintre care unul ar fi chiar sotia deputatului PSD, Roxana Adam.

Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a confirmat ca sotia parlamentarului este cercetata in acest dosar. De altfel, Sectia pentru judecatori a CSM a incuviintat arestarea preventiva si arestarea la domiciliu a magistratilor Roxana Anca Adam, judecator in cadrul Tribunalului Brasov, Lorand Andras Ordog si Gabriel Uta, judecatori in cadrul Tribunalului Covasna.

Totodata, Sectia a incuviintat efectuarea perchezitiei la locul de munca al Roxanei Adam, precum si efectuarea perchezitiei domiciliare si la locul de munca in cazul celorlalti doi judecatori, se arata intr-un comunicat CSM.

Perchezitii DNA in trei judete si Bucuresti

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineata, 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna si Bucuresti, intr-un dosar legat de retrocedarea ilegala a 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol.

Mascatii au descins la institutii publice de interes local, la un birou de avocatura si la sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Ilie Sarbu DNA, #Viorel Hrebenciuc DNA, #Ilie Sarbu retrocedari ilegale, #retrocedari ilegale Viorel Hrebenciuc retrocedari ilegale , #DNA