Revista presei: Marius Petcu - "Regina" flagrantului

Vineri, 25 Martie 2011, ora 07:48
4032 citiri
Revista presei: Marius Petcu - "Regina" flagrantului
Foto: Romania Libera

In plin scandal cu sindicatele, carora li se reproseaza implicarea in cazul mitei din vami, liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut de procurorii DNA, scrie presa centrala de vineri.

"Marius Petcu, retinut de DNA", anunta cotidianul Evenimentul Zilei, iar jurnalistii de la Adevarul adauga ca "Liderul sindical Marius Petcu a fost retinut pentru 24 de ore pentru spagi de mii de euro".

Subiectul este dezbatut, de asemenea, si de Jurnalul National, care arata ca liderul sidical va fi incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale.

"In plin scandal cu sindicatele, liderul CNSLR Fratia a fost prins luand mita", abordeaza tema si ziarul Puterea, iar Gandul completeaza, anuntand ca "Sindicalistul a primit mita o vila in Predeal in valoare de 200.000 de euro".

Totodata, Romania Libera face aluzie la tabla de sah a coruptiei din vami, propusa de sindicalisti, apreciind ca "Marius Petcu este Regina flagrantului".

Evenimentul Zilei: Marius Petcu, retinut de DNA

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA si va fi incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale, urmand sa fie prezentant instantei cu propunere de arestare preventiva.

Sindicalistul a fost prins in flagrant cand lua a patra "rata" dintr-o spaga de 200.000 de euro, noteaza Evenimentul Zilei.

Considerat cel mai bogat lider sindical, Petcu a fost ridicat de procurori in timp ce primea mita 40.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i atribui niste lucrari de renovare.

Marius Petcu a fost audiat mai bine de sase ore, iar la miezul noptii, pe numele sau a fost emis un mandat de retinere, informeaza Adevarul.

Marius Petcu a luat cei 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, el declarand in fata procurorilor ca acesti bani reprezentau un imprumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri in urma cu doua luni, a spus avocatul liderului sindical, Alice Draghici.

Jurnalul National: Marius Petcu, liderul CNSLR-Fratia, retinut 24 de ore pentru luare de mita

De asemenea, Petcu le-a mai spus anchetatorilor ca il cunoaste pe Petre Scrieciu de mai multi ani si ca joi, cand procurorii au organizat flagrantul, omul de afaceri i-a restituit un imprumut pe care liderul de sindicat i l-ar fi acordat in urma cu doua luni, a precizat Alice Draghici.

Ea nu a putut da numele firmei care ar fi urmat sa primeasca lucrarea de constructii pentru sindicate cu ajutorul lui Petcu, precizand ca si omul de afaceri a fost audiat de procurorii anticoruptie, transmite Jurnalul National.

Puterea: In plin scandal cu sindicatele, liderul CNSLR Fratia a fost prins luand mita

Marius Petcu este acuzat ca la 1 februarie 2011 ar fi primit spaga o vila de lux in Predeal in valoare de peste 200.000 de euro. In schimb, liderul sindical ar fi atribuit unui om de afaceri lucrarile de executare a obiectivului Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov.

Totodata, Petcu este acuzat ca lua mita ca un salariu: 20.000 de euro pe luna in perioada 2009-2010 pentru a atribui contracte preferentiale, scriu jurnalistii de la Puterea.

Gandul: Sindicalistul a primit mita o vila in Predeal in valoare de 200.000 de euro

Prins in flagrant cu 40.000 de euro, Marius Petcu avea sa creeze o noua surpriza. Mita reprezenta transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Un simplu calcul realizat de Gandul arata ca Petcu ar fi luat spaga, in doar doi ani, aproape 500.000 de euro si o vila in Predeal.

Contractele pe care le-ar fi atribuit pentru a duce o viata de nabab se ridicau la peste 11 milioane de lei (aproximativ 2,6 milioane de euro).

Romania Libera: Marius Petcu - "Regina" flagrantului

Pe de alta parte, prinderea in flagrant a lui Marius Petcu a fost dublata si de o serie de perchezitii. Procurorii DNA au descins inclusiv la sediul CNSLR-Fratia, dar si la cateva dintre locuintele liderului de sindicat.

De altfel, Marius Petcu este unul dintre cei mai bogati sefi de sindicat din Romania, cu o avere care a intrat luna trecuta si in vizorul inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate, aminteste Romania Libera.

La mijlocul lunii februarie, reprezentantii ANI l-au inclus pe Petcu in lista celor 15 lideri ale caror averi urmau sa fie cercetate cu prioritate.

Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, de profesie asistent medical, este cel mai bine platit lider sindical, avand un salariu lunar de aproximativ 10.000 de euro, potrivit declaratiilor de avere.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#mariu petcu dna, #marius petcu retinut dna mita, #marius petcu ita 40000 euro , #DNA
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
IATA UNUL DINTRE LIDERII POLITICI SI DE SINDICAT CARE INSTIGA LUMEA LA RAZMERITA IMPOTRIVA UNUI GUVERN CARE SE CHINUIA SA OPREASCA PRABUSIREA ROMANIEI!