Sef din CFR, pus sub control judiciar pentru santaj la scurt timp dupa ce si-a dat demisia

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 18:59
2842 citiri
Sef din CFR, pus sub control judiciar pentru santaj la scurt timp dupa ce si-a dat demisia

Fostul presedinte al Directoratului CFR Calatori, Vasile Secara, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de santaj, de catre procurorii DNA Brasov, in dosarul in care este cercetat si fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov au dispus, marti, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, pana in 3 aprilie, fata de Vasile Secara, presedintele directoratului SNTFC "CFR Calatori" SA la data faptelor, cercetat pentru santaj.

"Incepand cu luna august 2014, in calitate de director al SNTFC CFR Calatori SA, in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatul Radulescu Gheorghe - directorul SRTFC Brasov (cercetat in aceeasi cauza in stare arest la domiciliu), a efectuat acte de constrangere morala (ex. convorbire telefonica din care rezulta amenintarea cu evacuarea din locuinta de serviciu si cu desfacerea contractului de munca) asupra unui angajat al SRTFC Brasov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urma sa renunte la un litigiu de munca inregistrat la Tribunalul Brasov, prin care solicita sa fie repus in functia de director al SRTFC Brasov", au scris procurorii in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Anchetatorii sustin ca Vasile Secara urmarea sa il ajute pe Gheorghe Radulescu sa-si pastreze functia in care tocmai fusese numit, evitand astfel o posibila reintegrare in functia de director al SRTFC Brasov a lui Ioan Stegaru.

Demisie din fruntea CFR Calatori

Vasile Secara a demisionat luni din functia de presedinte al Directoratului CFR Calatori, pe care o detinea din aprilie 2014.

Demisie importanta din fruntea CFR

Fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, Gheorghe Radulescu, este din 29 ianuarie in arest la domiciliu, fiind acuzat ca l-a santajat pe fostul sef al serviciului, Ioan Stegaru, cu care are pe rolul Tribunalului Brasov un litigiu de munca.

Radulescu a mai fost sef al CFR Calatori Brasov timp de opt ani, in perioada 1998 - 2006, iar in locul lui a fost numit Ioan Stegaru. In 2012, Stegaru a fost concediat, dar si-a recastigat locul prin instanta, in ianuarie 2014. Acesta nu a stat insa mult in functie pentru ca, in iulie anul trecut, a fost din nou inlocuit cu Radulescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Vasile Secara DNA, #Vasile Secara santaj, #sef CFR Calatori santaj , #DNA