UPDATE Seful Jandarmeriei Romane, urmarit penal de DNA pentru ca si-ar fi pontat ilegal sute de ore suplimentare. Reactia colonelului Bogdan Enescu

Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 17:04
20059 citiri
UPDATE Seful Jandarmeriei Romane, urmarit penal de DNA pentru ca si-ar fi pontat ilegal sute de ore suplimentare. Reactia colonelului Bogdan Enescu
Bogdan Enescu si Catalin Sindile sunt urmariti penal de DNA

UPDATE Seful Jandarmeriei Romane, colonelul Bogdan Enescu, a declarat sambata, 19 septembrie, la Digi24, ca a muncit mult mai multe ore suplimentare decat cele 900 pentru care este anchetat de procurori, fiind acuzat ca si le-ar fi aprobat ilegal.

"Aceste ore suplimentare (n.r. - cele 153) au fost in timpul unei luni, in timpul lunii martie in care a fost instituita starea de urgenta. Si in niciun caz nu reflecta realitatea, pentru ca timpul petrecut la serviciu si in exercitarea atributiilor de functionare este mai mare, insa am considerat ca o limitare de bun simt si tocmai pentru a nu dori sa fortez nota in acest sens...m-am rezumat la aceasta evidenta", a spus Enescu, pentru sursa citata.

Seful Jandarmeriei Romane a fost intrebat daca le-a aprobat ore suplimentare celorlalti doi colegi, Catalin Sindile si Constantin Florea: "Nu cunosc exact daca s-a intamplat asa ceva. Avand in vedere ca exista foarte multe situatii de natura financiar-contabila si de natura a gestiunii fondurilor si a credtelor bugetare pe care le gestionam, o multitudine de documete pe care trebuie sa le procesez, sa le aprob, nu stiu daca exista la acest moment asemenea documente si asemena situatii".

Pentru ce sunt cercetati sefii Jandarmeriei Romane

Seful Jandarmeriei Romane, colonelul Bogdan Enescu, si fostii sefi, colonelul Ionut Catalin Sindile si generalul Constantin Florea, au fost pusi sub acuzare de DNA pentru ca ar fi incasat ilegal sute de ore suplimentare.

Potrivit G4Media, prejudiciul este de peste 80.000 de lei.

In iulie, Directia Generala de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declansat verificari la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane (IGJR) si, apoi, a sesizat DNA.

Seful Jandarmeriei si fostii sefi au fost pusi sub urmarire penala pentru infractiunea de uzurpare a functiei din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sanctionarea faptelor de coruptie.

Potrivit articolului 300 din Codul Penal, uzurparea functiei este "fapta functionarului public care, in timpul serviciului, indeplineste un act ce nu intra in atributiile sale, daca prin aceasta s-a produs una dintre urmarile prevazute in art. 297, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda".

Potrivit articolului 13 indice 2 din legea 78/2000, "In cazul infractiunilor de abuz in serviciu sau de uzurpare a functiei, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu o treime".

Cei 3 capi ai Jandarmeriei au fost citati pentru saptamana viitoare la DNA in calitate de suspecti, releateaza sursa citata. Doar in cazul sefului Jandarmeriei, Bogdan Enescu, prejudiciul se ridica la peste 40.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Un jandarm s-a trezit cu peste 1,6 milioane de lei în cont, în ziua de salariu. "Ce de bani! Într-o lună îți cumperi Lamborghini"
Sute de jandarmi de la o unitate din București nu și-au primit salariile în ziua plății din cauza unei erori. Surse din Jandarmerie au declarat că banii au fost direcționați către un...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#jandarmerie, #sefi, #bani, #ore, #suplimentare, #DNA, #penal , #DNA