Seful politiei Dej, urmarit penal de DNA

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 19:45
1947 citiri
Seful politiei Dej, urmarit penal de DNA
Foto: Ziare.com

Aurel Alexandru Muresan, ofiter de politie judiciara si sef al Politiei municipiului Dej, este urmarit penal.

Procurorii DNA Cluj il acuza pe Muresan de "efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia pe care o indeplineste in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite".

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale rezulta ca ofiterul de politie "s-a implicat in mod constant, atat direct, cat si prin intermediari, in activitatea comerciala a mai multor societati, de a caror administrare se ocupa in fapt, atat prin derularea activitatilor curente, cat si prin protejarea intereselor acelor societati prin folosirea abuziva a functiei ocupate".

"Astfel, in cursul anului 2008, societatea detinuta de invinuit prin intermediar a incheiat cu primaria unei comune invecinate municipiului Dej un contract avand ca obiect servicii de salubrizare menajera.

Desi societatea nu a respectat obligatiile contractuale, datorita interventiilor facute de invinuitul Muresan Aurel Alexandru, colaborarea dintre cele doua parti a fost mentinuta si in anul 2010, prin incheierea unui nou contract.

Datele cauzei releva ca similar, urmare a interventiilor invinuitului, au fost incheiate contracte de prestare a serviciilor de salubrizare si cu primariile altor opt comune invecinate.

De asemenea, in cadrul unei alte societati pe care o detine prin intermediari, invinuitul a infiintat si dezvoltat o ferma de animale la care se ocupa zilnic de activitatile fermei, angajari de personal, plata salariilor, reparatii utilaje, achizitii si vanzari.

Pentru a obtine avantaje materiale pentru societatea respectiva, invinuitul foloseste inclusiv institutia pe care o conduce, punand presiune asupra unor persoane prin deschiderea de dosare penale pe numele acestora", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, Muresan este acuzat ca "la o alta societate pe care o detine prin intermediar, avand ca obiect de activitate exploatarea a doua lacuri de pescuit sportiv, invinuitul se ocupa de activitati de administrare nemijlocita, cum ar fi: angajare personal, plati salarii, comenzi marfa, achizitii de peste pentru popularea lacurilor, incasari".

C.B.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#sef politie Dej DNA, #Muresan politie urmarit penal , #DNA
Comentarii
Poza koko51955
koko51955
rank 5
Pai de asta si-au ales USL-ul ca coordonator (cacofonie intentionata