Senatorului PSD Badalau ii placeau spagile in natura: A primit pulpe, piept si ficat de pui

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 17:36
3494 citiri
Senatorului PSD Badalau ii placeau spagile in natura: A primit pulpe, piept si ficat de pui
Foto: Giurgiu News

Senatorul Badalau a primit de la patronul unei societati comerciale ale carei interese le apara, implicat si el in reteaua de evaziune, 200 pulpe de pui, 200 bucati piept de pui si 20 kg ficat de pasare pentru o petrecere organizata la restaurantul sau, arata referatul procurorilor DNA.

DNA a dispus inceperea urmarii penale fata de senatorul Niculae Badalau, pe care il acuza de trafic de influenta. Acesta ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate in circuitul financiar fraudulos, scrie EVZ.

Badalau facea demersuri in favoarea acestei firme atat la nivelul conducerii Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), arata referatul DNA.

Potrivit procurorilor DNA, Niculae Badalau era avocatul intereselor lui El-Khoury Elias, unul dintre actionarii Avicola Mihailesti. Badalau a intermediat pentru El- Khoury Elias mai multe intalniri cu persoane care detin functii importante in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea APIA).

Astfel a reusit sa obtina o intalnire intre prefectul de Giurgiu, Lavinia Crisu si El- Khoury Elias in data de 24 mai 2013, intr-un moment in care firmele controlate de El-Khoury Elias aveau procese cu Agentia Domeniilor Statului pentru de suprafata de 800 ha.

Cine este Niculae Badalau, senatorul PSD implicat in dosarul evazionistilor?

Ca indiciu ca Nicolae Badalau avea si foloase materiale din relatia cu actionarul Avicola Mihailesti, procurorii arata ca "la sfarsitul lunii mai 2013, la solicitarea lui Niculae Badalau, El-Khoury Elias a pus la dispozitia acestuia, prin intermediul lui Saracutu Adrian, cu titlu gratuit, 200 pulpe de pui, 200 bucati piept de pui si 20 kg ficat de pasare.

Produsele au fost ridicate, in data de 29 mai 2013, de la un punct de desfacere detinut de Agropoli Group SRL, de catre Gabriel Rada. Produsele au fost folosite pentru petrecerea organizata de Niculae Badalau la restaurantul sau din orasul Bolintin Vale".

Cercetat penal, senatorul Badalau se apara - el doar aranja intalnirile, ca sa-si ajute judetul

Luni, la iesirea de la DNA, senatorul PSD le-a declarat jurnalistilor ca este suspectat de trafic de influenta in urma unor interceptari telefonice in care este rugat sa intervina pe langa prefectul judetului Giurgiu, pentru a inlesni o intalnire cu un om de afaceri.

In acest dosar complex de evaziune fiscala, procurorii DNA au aratat ca in jur de 50 de milioane de euro au fost fraudate.

Primele sanctiuni in dosarul de evaziune: Procurorul retinut, suspendat din magistratura

Un alt nume important implicat in caz este judecatoarea Angela Eugenia Nicolae, sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din cadrul Parchetului ICCJ, acuzata ca a pretins si primit, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei de la diferiti invinuiti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Badalau spaga natura pui, #Badalau spaga ficat pui, #DNA acuza Badalau trafic influenta , #DNA