Sorin Blejnar, trimis in judecata

Joi, 03 Iulie 2014, ora 11:14
4955 citiri
Sorin Blejnar, trimis in judecata
Foto: Jurnalul National

Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care au finalizat dosarul "Motorina" in care acesta, impreuna cu alte 14 persoane, este invinuit de evaziune fiscala si prejudiciu adus statului de aproape 56 milioane de euro.

"O sa ne dovedim, cei care suntem nevinovati, nevinovatia. Nu am nevoie de nicio strategie. Am de partea mea niste avocati priceputi si nevinovatia. Pana la urma, justitia va stabili cine a avut dreptate", a declarat Blejnar pentru Realitatea Tv.

In urma cu o luna, pe 5 iunie, Sorin Blejnar depusese la DNA un memoriu care are la baza doua decizii penale prin care mai multi judecatori au atestat ca nu este implicat in dosarul in care este cercetat, precizand ca cere procurorilor sa inchida dosarul in cazul sau.

Blejnar, la DNA: Am venit sa cer inchiderea dosarului de coruptie in cazul meu

Cele 15 persoane trimise in judecata de DNA, sunt acuzate in principal ca au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale aferente unor tranzactii cu aproximativ 90.000 de tone de motorina comercializate sub aparenta unor produse petroliere inferioare.

Sorin Blejnar este acuzat de procurorii DNA ca ar fi sprijinit grupul infractional din mai 2011 pana in iulie 2012.

Radu Nemes, considerat de procurori coordonatorul grupului infractional organizat, si Diana Nemes, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala.

Blejnar, dupa audieri in dosarul Motorina: M-am transformat din invinuit in suspect, dar sunt nevinovat

Diana Nemes a fost extradata din SUA in 7 mai, iar sotul acesteia a fost adus in tara in 15 mai. Instanta a confirmat, in zilele in care au fost adusi, mandatele de arestare preventiva emise pe numele lor in iulie 2012.

Pe numele sotilor Nemes a fost emis, in 11 iulie 2012, un mandat de arestare preventiva in lipsa. Tot atunci a fost emis mandat de arestare preventiva in lipsa si pentru Codrut Marta, acuzat de complicitate la evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat, acesta fiind disparut din 25 mai 2012 si dat in urmarire internationala din 30 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Blejnar acuzat oficial evaziune, #Blejnar DNA invinuit grup infractional, #Blejnar trimis judecata evaziune , #DNA