Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazare, arestat preventiv

Joi, 05 Februarie 2015, ora 19:07
3492 citiri
Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazare, arestat preventiv

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat si partener de afaceri al primarului Constantei, Radu Mazare, a fost arestat preventiv, joi seara.

Arestarea pentru 30 de zile a omului de afaceri are loc dupa ce, joi, au fost facute perchezitii la Primaria Constanta, anunta Realitatea Tv. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti si nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel.

Strutinsky fusese retinut de procurorii DNA, miercuri seara, fiind acuzat de spalare de bani, trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce a fost ridicat si dus la audieri, in cursul zilei de miercuri.

Apropiat al lui Radu Mazare, retinut de DNA

Potrivit DNA, apropiatul lui Radu Mazare ar fi pretins si primit sume de bani pentru a interveni la functionari ai unor companii, pe care sa ii determine sa-si respecte obligatiile contractuale asumate.

"In perioada 2009-2013, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins si primit sume de bani, de la reprezentantul unei societati comerciale care avea contracte de executare lucrari cu Directia Apelor Dobrogea Litoral, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile S.A. Constanta. In schimb, acesta a promis ca isi va exercita influenta asupra functionarilor institutiilor respective, astfel incat societatea denuntatorului sa isi primeasca banii stipulati in contractele respective.

Banii au fost primiti in contul unor societati comerciale indicate de inculpat, iar pentru justificarea acestor transferuri, inculpatul a determinat reprezentantii acestor societati sa falsifice mai multe contracte care sa ateste operatiuni cu caracter fictiv", se arata in comunicatul DNA.

Mazare s-a trezit cu DNA la primarie: Daca ma salta, bine, daca nu, ma duc sa ma dau cu caiacul (Video)

Joi au avut loc perchezitii la Primaria Constanta, iar surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca au fost ridicate mai multe documente privind relatiile acestei institutii cu mai multe firme, intre care si societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL.

Perchezitii DNA la primaria lui Radu Mazare, intr-un dosar de coruptie (Video)

Ce cauta DNA la Primaria Constanta: Contracte de 4,6 milioane de euro cu firmele amicului lui Mazare

In luna decembrie, Radu Mazare spunea ca a fost reclamat de Agentia Nationala de Integritate la DNA in 2009, pe motiv ca doua societati al caror actionar este Strutisnky au castigat contracte cu Primaria Constanta. De asemenea, omul de afaceri si edilul PSD sunt parteneri in cadrul altor societati.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Strutinsky arestat preventiv, #apropiat Mazare retinut DNA , #DNA