Un procuror DNA atrage atentia ca modificarile la Codurile Penale pot afecta anchetele de omor si talharie

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 19 Aprilie 2018, ora 09:56
6062 citiri
Un procuror DNA atrage atentia ca modificarile la Codurile Penale pot afecta anchetele de omor si talharie
Foto: captura YouTube

Procurorul DNA Alexandra Carmen Lancranjan critica modificarile anuntate de Comisia speciala pentru Legile Justitiei in cazul Codului Penal si al Codului de Procedura Penala.

Alexandra Lancranjan arata ca este o problema in cazul propunerii legislative prin care anchetele sunt clasate dupa un an, daca nu a fost identificat autorul infractiunii, care ar afecta dosarele in cazurile de talharie sau omor.

Alexandra Lancranjan este si formator la Institutul National al Magistraturii pe disciplina CEDO. Procurorul coordoneaza ancheta in dosarul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este cercetat ca ar fi in spatele societatii Tel Drum.

Postarea Alexandrei Lancranjan:

"De foarte multe ori le reprosez, in gluma, cursantilor ca nu au imaginea clara a modului in care este construit procesul penal si ca nu pot aprecia in profunzime cum se desfasoara.

Dupa lecturarea propunerilor de modificare a C. Pen. si C.Proc.Pen. imi dau seama ca orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparatie.

Legiuitorului, care doreste clasarea cauzei dupa 1 an daca nu a fost identificat autorul infractiunii, ii recomand sa citeasca textele privind prescriptia raspunderii penale, sa invete sa coreleze articolele din Coduri si sa intrebe macar cate talharii au fost solutionate dupa 1 an de la sesizare sau sa citeasca dosarele de omor in care ai reusit sa gasesti autorul dupa 5-10 ani.

Later edit: Criteriul "castigului material" vazut ca singurul de natura sa determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a carui lume este atat de meschina si mica incat nu intelege alte valori.

In rest...#punetimanapecarte"

Comisia speciala pentru Legile Justitiei, condusa de fostul ministru Florin Iordache, incepe joi, de la ora 11:00, dezbaterea proiectelor de modificare a Codului Penal, Codului de Procedura Penala si a Codului de Procedura Civila.

Presedintele comisiei va veni la discutii cu trei noi proiecte legislative, care vor contine principiile sustinute de PSD, de modificare a Codului de Procedura Penala, a Codului Penal si a Codului de Procedura Civila.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Alexandra Lancranjan Codurile penale, #Alexandra Lancranjan Liviu Dragnea, #Alexandra Lancranjan DNA , #DNA