Verificari la IPJ Constanta dupa ce IPS Teodosie a intrat pe o poarta secundara

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 19:14
3923 citiri
Verificari la IPJ Constanta dupa ce IPS Teodosie a intrat pe o poarta secundara
Foto: Ziare.com

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Constanta face verificari dupa ce arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pus sub control judiciar de DNA, a venit, joi dupa-amiaza, la sediul Politiei si nu a intrat pe la intrarea principala, ci pe la poarta 2 de acces.

IPS Teodosie a venit la sediul IPJ Constanta in jurul orei 15:30, a intrat si a fost dus la Biroul de Supraveghere Judiciara, unde i s-a spus ca trebuia sa vina pe la intrarea principala.

La plecare insa, arhiepiscopul Tomisului a iesit din sediul Politiei Judetene pe la intrarea principala, de pe bulevardul Mamaia. El nu a dorit sa faca declaratii presei.

Conducerea IPJ Constanta a inceput verificari in acest caz si o cercetare prealabila a politistului care se afla de serviciu la poarta 2 si care i-a permis accesul pe acolo, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile care se impun.

Procurorii DNA Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru luare de mita si folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

In perioada 2010 - 2016, IPS Teodosie, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, impreuna cu ceilalti inculpati, a folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru a primi fonduri europene.

DNA mai arata ca, in primavara anului 2016, IPS Teodosie a primit 500 de euro de la o persoana, pentru a dispune "ca persoana in cauza sa primeasca remuneratie legala pentru activitatea pe care o desfasura intr-o parohie".

Pe perioada controlului judiciar, IPS Teodosie are obligatia de a se prezenta saptamanal la sediul IPJ Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#IPJ Constanta IPS Teodosie, #IPS Teodosie control judiciar, #verificari IPJ Constanta Teodosie , #DNA