Zeci de primari PSD audiati la DNA Pitesti in dosarul Nicolescu-Draghici

Marti, 18 Februarie 2014, ora 16:39
2852 citiri
Zeci de primari PSD audiati la DNA Pitesti in dosarul Nicolescu-Draghici
Foto: TVR

54 de primari din Arges au fost chemati zilele acestea la audieri de catre procurorii DNA, intr-un dosar in care sunt implicati presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, si deputatul PSD Mircea Draghici.

Procurorii anticoruptie sustin ca Nicolescu ar fi facut presiuni sa semneze contracte cu firma de consultanta a deputatului PSD, amenintandu-i ca in caz contrar nu le da bani de la Consiliul Judetean si cofinantari pentru proiectele lor, informeaza cotidianul argesean Top.

Conform sursei citate, primarii, majoritatea din PSD, sunt suspectati de abuz in serviciu, dar si de alte infractiuni, printre care marturie mincinoasa si trafic de influenta.

Surse din cadrul anchetei sustin ca procurorii DNA Pitesti detin mai multe interceptari in care Constantin Nicolescu ii ameninta pe primari.

In acest dosar au fost deja audiati atat presedintele CJ Arges, cat si deputatul Mircea Draghici, presedinte al PSD Arges si chestor al Camerei Deputatilor.

Dosarul a fost deschis in urma cu cativa ani, iar in februarie 2011 s-a inceput urmarirea penala pe numele deputatului Mircea Draghici.

Initial, primarii au avut calitatea de martori, dar ulterior acestia au fost invinuiti (conform vechiului Cod Penal), fiind in prezent suspecti (conform noului Cod Penal), lucru confirmat de primarul din Budeasa, Ion Stefan.

Cotidianul argesean informeaza ca PSD Arges a angajat si un avocat care sa ii reprezinte pe primari, omul legii fiind platit cu bani stransi prin "cheta" la partid.

Constantin Nicolescu a fost acuzat de ANI si de incompatibilitate, iar Inalta Curte a decis definitiv ca acuzatiile sunt adevarate, presedintele Consiliului Judetean Arges urmand sa isi piarda in curand mandatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#primari DNA Nicolescu Draghici, #Constantin Nicolescu DNA, #Mircea Draghici DNA primari , #DNA
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Poza Lazar
Lazar
rank 5
Manca-v-ar DNA-ul ,sa va manance pe toti !