Ziare.com

Conducerea Microsoft Romania, chemata la DNA (Video)

Luni, 14 Iulie 2014, ora 17:23

   

Conducerea Microsoft Romania, chemata la DNA (Video)
Conducerea Microsoft Romania va fi chemata la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul contractelor paguboase privind achizitia de licente educationale.

Membrii conducerii filialei romanesti a companiei IT vor fi chemati ca martori in cazul negocierilor purtate cu statul roman, informeaza Digi 24.

Mita de milioane de euro la Palatul Victoria: Seful SGG, din nou la DNA

Statul roman a incheiat mai multe contracte cu Microsoft pentru cumpararea unor licente pentru calculatoarele din scoli, in urma cu 12 ani. In unele cazuri, s-a aratat ca s-au cumparat chiar mai multe licente decat era nevoie in unitatile de invatamant din Romania, adica mai multe licente decat calculatoare.

Reprezentantii Microsoft au transmis ca sunt la dispozitia organelor de urmarire penala si vor pune la dispozitie toate documentele de care este nevoie.

DNA: Mita de milioane de euro la MAI si Palatul Victoria, in timpul guvernarii Nastase

Luni, seful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, a fost chemat la DNA in dosarul achizitiilor IT din mai multe ministere, dosarul fiind deschis dupa o sesizare a DNA, de catre Corpul de Control al prim-ministrului, pe 21 mai 2013, privind inchirierea si extinderea de licente de catre doua ministere - al Educatiei si al Societatii Informationale.

In perioada 2004-2009, Ministerul Educatiei a semnat contracte de inchiriere si extindere a licentelor educationale destinate unitatilor de invatamant pentru care a platit o suma de aproximativ de 9 milioane de euro.

DNA: Coruptie in trei ministere si Secretariatul General al Guvernului

Conform comunicatului DNA, au fost inchiriate aproape 200.000 de licente pentru softuri si sisteme de operare necesare calculatoarelor din scoli, achizitionate in perioada 2001-2008, "existand indicii privind crearea unei obligatii de plata a unui pret cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decat pretul pentru inchirierea licentelor efectiv utilizabile (contractul in valoare de 105 milioane de dolari a fost derulat in perioada 2004-2009) ".


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4676 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Urmeaza Bill Gates sa fie chemat la audieri ! Nu mai e in conducerea

..Microsoft ?? Nu conteaza, si Dan Voiculescu a fost chemat chiar daca nu mai e in conducerea firmelor sale !!

 

@Marin2134 17.51

- vai tu ! ce paralelism ai facut mai palada ! cred ca bill se simte onorat ! :o)))

"Conducerea Microsoft Romania, chemata la DNA" ... urmeaza oracle shi google ! :o)))

 

Vai, tu, mai barba..:)) !! Cum poti compara unul din cei mai

..bogati oameni din Romania cu unul din cei mai bogati oameni din SUA !! Uite ca se poate, mai palada..

care-i problema?

Daca microsoft a santajat plateste, iar daca nu va iesi basma curata. Nu intleg unde problema audierilor sau agitatiilor pe langa. Smecheriile cele mai mari in lume se fac cu statul. Justitia tre sa functioneze, sanctioneaza ori absolva.
Vreti sa sugerati eventual ca ursul (dl Putin) i-si vara coada in US corp. via Romania? Asta e altceva, posibil


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor