Conducerea Microsoft Romania, chemata la DNA (Video)

Luni, 14 Iulie 2014, ora 17:23
6711 citiri
Conducerea Microsoft Romania, chemata la DNA (Video)

Conducerea Microsoft Romania va fi chemata la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul contractelor paguboase privind achizitia de licente educationale.

Membrii conducerii filialei romanesti a companiei IT vor fi chemati ca martori in cazul negocierilor purtate cu statul roman, informeaza Digi 24.

Mita de milioane de euro la Palatul Victoria: Seful SGG, din nou la DNA

Statul roman a incheiat mai multe contracte cu Microsoft pentru cumpararea unor licente pentru calculatoarele din scoli, in urma cu 12 ani. In unele cazuri, s-a aratat ca s-au cumparat chiar mai multe licente decat era nevoie in unitatile de invatamant din Romania, adica mai multe licente decat calculatoare.

Reprezentantii Microsoft au transmis ca sunt la dispozitia organelor de urmarire penala si vor pune la dispozitie toate documentele de care este nevoie.

DNA: Mita de milioane de euro la MAI si Palatul Victoria, in timpul guvernarii Nastase

Luni, seful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, a fost chemat la DNA in dosarul achizitiilor IT din mai multe ministere, dosarul fiind deschis dupa o sesizare a DNA, de catre Corpul de Control al prim-ministrului, pe 21 mai 2013, privind inchirierea si extinderea de licente de catre doua ministere - al Educatiei si al Societatii Informationale.

In perioada 2004-2009, Ministerul Educatiei a semnat contracte de inchiriere si extindere a licentelor educationale destinate unitatilor de invatamant pentru care a platit o suma de aproximativ de 9 milioane de euro.

DNA: Coruptie in trei ministere si Secretariatul General al Guvernului

Conform comunicatului DNA, au fost inchiriate aproape 200.000 de licente pentru softuri si sisteme de operare necesare calculatoarelor din scoli, achizitionate in perioada 2001-2008, "existand indicii privind crearea unei obligatii de plata a unui pret cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decat pretul pentru inchirierea licentelor efectiv utilizabile (contractul in valoare de 105 milioane de dolari a fost derulat in perioada 2004-2009) ".

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...