Consilierul lui Oprescu, inregistrat video: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?"

Joi, 04 Iunie 2015, ora 14:35
5934 citiri
Consilierul lui Oprescu, inregistrat video: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?"

Consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, Solomon Wigler, a fost inregistrat audio-video in timp ce cerea sau primea mita in biroul sau de la etajul 14 al Primariei Capitalei, el spunandu-i la un moment dat unui om de afaceri: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?".

Potrivit referatului procurorilor DNA prin care cer arestarea preventiva a lui Solomon Wigler, consilierul a cerut mita garantand faptul ca va interveni pe langa primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a fi eliberate mai multe autorizatii de constructie. Totusi, procurorii nu au putut sa gaseasca probe incriminatorii la adresa primarului general.

In cadrul documentului citat se face referire la mai multe sume cerute de Wigler unui om de afaceri, acestea totalizand 230.000 de euro.

Intr-una dintre aceste situatii, pentru a obtine autorizatia de construire a unui sens giratoriu pentru un supermarket situat la intersectia a doua bulevarde, Solomon Wigler a cerut sa primeasca mita sub forma contravalorii unui contract de executie a lucrarii pentru realizarea solutiei de trafic.

Intr-un alt caz, consilierul suspendat al lui Sorin Oprescu a cerut aceluiasi om de afaceri 15.000 euro pentru a interveni pe langa ceilalti consilieri, in asa fel incat sa fie votata o hotarare legata de donarea unui teren. Wigler a cerut ca banii sa ii fie virati in transe de 4.000 sau 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al sotiei omului de afaceri in contul sotiei consilierului.

Consilier al lui Oprescu, retinut de DNA dupa ce a fost prins ca lua mita 25.000 de euro (Video)

In cadrul referatului cu propunere de arestare preventiva sunt descrise si mai multe situatii in care Solomon Wigler a luat mita in biroul sau de la etajul 14 al Primariei Capitalei.

DNA: Consilierul lui Oprescu a luat 200.000 de euro spaga pentru construirea de supermarket-uri

Solomon Wigler a fost retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi primit mita 204.000 de euro.

Consilierul suspendat al Primariei Generale are doua case, un apartament, ceasuri, bijuterii si obiecte de arta in valoare totala de 1,9 milioane de euro, precum si trei autoturisme BMW si Audi.

Wigler Solomon a luat mita 204.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), astfel incat acestia sa voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri, conform DNA.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Solomon Wigler inregistrat mita, #Solomon Wigler consilier oprescu , #DNA